Рецепти

Петък с Франки: Ако колите бяха жени

lamborghini

Привет от мен! Днес споделям с вас нещо, което много пъти е тормозило моето въображение. Всички сте чували за Трансформърс – страхотни возила и машини, който шумно се превръщат в жестоки роботи. Децата просто се размазват от кеф. И понеже мъжете не са друго, освен просто деца с бради и малко повече отговорности, ние продължаваме да си падаме по трансформърси.

По мое мнение, в почти всеки мъжки топ 3 на любимите неща можем да срещнем жените и колите. Поне откакто има коли. Вероятно преди тяхната поява сме ви обичали повече и не сме се разсейвали толкова по ламарини… Моля да ни простите, ние също няма да се заяждаме за вашата слабост по обувките.

Какво би станало ако трябва да трансформираме колите в жени? И дали ръждата е равносилна на бръчките? Такива въпроси вилнеят из моята глава днес. Да видим какво ще сътворя….

И така направете си кафе и затягайте коланите!

American muscle cars

amerikanski-koli

Класика. Това са безмилостни, горещи и зловещо мощни машини.  Те се не излишно лъскави, нито пък пълни с екстри. Даже за някой може би са плашещи. Ако тази кола трябва да се трансформира в жена, то това ще е едно мъжко момиче. Едва ли има по-добър пример за това от Лети от „Бързи и яростни“. Жената “American muscle” не е глезла, обича силния спорт, има твърд характер и e безкомпромисна. Също както този тип коли, така и тези жени са изключително трудни за „управление“ и е по-добре да не си играете с тях, защото може лесно да „излетите“ от пътя.

Tuner cars

tunning-cars

Тунингът. Или с други думи как да направим повече от нашата кола. За някои мъже това е огромна страст и тръпка. Даже повече от футбола, ако искате ми вярвайте! Тунингът е начинът да превърнеш една обикновена и скромна кола в нещо красиво и бързо. Ако олицетворя това в жена, то задължително си представям някоя поп икона по „западен“ модел или поп-фолк изпълнителка по „източно-европейски“ модел – сценични костюми, грим, перуки, аксесоари, възможни пластични операции. Иначе казано, без тези неща не бихте я познали. Тя е атрактивна, шумна и всички я забелязват.

Exotic cars

sportni-koli

Манекенки. Това е думата. Екзотичните коли често повече ги гледат, отколкото да ги карат. Те са редки, безумно красиви с прекрасни, финни форми. Истинска наслада. А ако случайно ви се падне възможност да покарате такава кола ще го помните цял живот. В случай, че тези коли трябва да са жени, то това задължтелно ще са манекенките на Victoria Secret. Перфектни до всеки детайл, стилни и винаги бляскави. Единствената разлика може би е височината, но пък ниски коли и жени с високи токчета винаги са се комбинирали добре.

Business cars

luksozni-koli

Лимузините. Комфорт, стил и класа в едно. Най-вероятно вече си мислите за култовата S-класа на Мерцедес. В правилна посока сте. Ако това трябва да е жена, то тя непременно ще е или бизнес дама, ръководеща голяма фирма или влиятелен политик. Тези дами са с изчистено облекло, без излишни детайли, в строг класически стил. Също както и на колите от този клас, на такива жени може да се разчита, защото те наистина са най-добрите в това, което правят. Може да изглеждат малко „обрани“,  но това не ги прави по- малко привлекателни. Перфектен пример за това е героинята Джесика Пиърсън от сериалът „Костюмари“. Ако си търсите вдъхновение за вашият гърдероб за офиса, изгледайте няколко епизода.

Convertible cars

maserati

Кабриолетите. Това си е един специален тип автомобили. Те имат уникален дух и настроение. Аз лично винаги ги свързвам с лятото, морето, топлия бриз и слънцето. Ако това беше жена, то тя щеше да е  романтична, очарователна, усмихната, пълна с енергия и леко разпиляна от вятъра коса. Жена, с която да ти се иска да пътуваш по целия свят и да се насладиш на всяко красиво място.  А ако говорим за стил, то си я представям облечена в някоя от последните криузни колекция (май Тери имаше такава статия). Ефирна и лежерна. Удоволствие за всяко сетиво.

SUV

SUV-cars

Извън пътищата. Вседеходите са символ на свободата и липсата на всякакви граници. Макар и лишени от известни екстри, те предоставят нови възможности да откриете света. Ако това трябваше да е жена, то тя би била една истинска пътешественица, която не се спира пред нищо. Дори и гримът да бъде заменен с малко дъжд и кал, заедно с нея човек ще може да се наслади на най-красивите гледки от някой планински връх. Модните рокли ще са заменени от полар, токовете от обувки за планина, а късата пола от тесен термо клин. По моя наблюдение клиновете също са доста привлекателна. Ако търсите с кого да споделите любовта си към природата, то това е вашият човек.

Minivan

semeina-kola

Една кола за всичко. Преди някой да се засегне, не визирам размeра на колата. Това е перфектната семейна кола, която има решение и място за всичко и всички. Тя е перфектна за всеки ден, за екскурзии, за изледи, за дълъг път, за цял живот. Ако тази кола беше жена, то тя щеше да е перфектната майка, която винаги успява да се погрижи за удобството и сигурността на цялото семейство. Тя винаги намира отговор и дори често да не е на високи токчета, пак изглежда добре. Тя е онази жена, която всеки мъж се надавя да срещне в един определен моменг.

И така ясно е, че за всеки си има подходяща кола и подходяща жена. Всяко нещо си е до времето. След като прочетохте статията ми е интересно, дали си замислихте на каква кола бихте се опричили вие? Ако имате желание да споделите на нас ще ни е доста интересно!

Като за финал е важно да знаете, че винаги ще ви обичаме повече от колите. В това спор няма. А ако нещо половинката ви е раздразнила, един хубав масаж с повече олио може да ви помогне да се помирите. А ако наистина много ви е раздразнил може да го разтриете с автомобилно масло! Само не си го изкарвайте на колата, тя не е виновна за нищо!

А сега ви пожелавам приятни почивни дни с много „кабрио“ настроение! И да си слагате коланите!

Ваш Франки