Рецепти

Рецепта за целувки с пълнеж от крем сирене и лавандула

recepta za celuvki

 

recepta za domashni celuvki

Как ви звучи рецепта за целувки с пълнеж от крем сирене и лавандула? Вкусни захарни изкушения, които направо се топят в устата…ах, тези целувки! А само си представете към тях крем с аромат на лавандула, отварящ всички сетива. Направата на домашни целувки не е сложно начинание, просто трябва хубаво да разбиете белтъците със захарта и после да ги изпечете на ниска температура във фурната с включен вентилатор. Кремът също не изисква много усилия, така ето и цялата рецепта за целувки с пълнеж от крем сирене и лавандула.

Целувки с крем сирене и лавандула

recepta za celuvki

Необходими продукти:

За 24 домашни целувки:

2 белтъка
1/2 чаша захар
Виолетова боя за сладки

За крема:

220 г крема сирене
100 грама меко масло
2 1/2 ч.ч. захар
1 ч. л. лавандулови цветчета
Лилава/виолетова сладкарска боя

Начин на приготвяне:

Започнете с направата на целувките като загрейте фурната до 110 градуса с вентилатор. Използвайте миксер, за да разбиете белтъците в чиста, суха купа, докато се образуват меки върхове. Постепенно добавете захар, по 1 супена лъжица на няколко пъти, като разбивате добре между всяко добавяне, докато белтъците станат лъскави.

С помощта на клечка за зъби сложете малко от сладкарската боя в накрайника на поша, след което го напълнете със сместа за целувките. Покрийте две тави с хартия за печене и направете целувките. Печете в продължение на 60 минути или докато станат сухи на допир. Изключете фурната, отворете вратата, и я оставете така, докато се охладят целувките.

За пълнежа използвайте пак миксер като внимателно разбиете на ниска скорост крем сиренето и маслото заедно, докато се получи гладка смес. Добавете захарта малко по малко. Накрая сложете боята (първо сложете малко и ако не ви харесва цвета добавете още) и разбъркайте добре. След вече са се охладили целувките сложете между две от крема и така продължете докато не слепите всичките.

recepta za celuvki

Източник: Sugaretal.com