Предлагаме ви 3 рецепти с Нутела, които имат най-лешниковият вкус на света. Когато искате да хапнете нещо сладко и вкусно, течният шоколад е правилният избор. Сигурни сме, че колкото и да се опитвате да се храните здравословно, понякога просто се отдавате на изкушението, а щом веднъж опитате Нутела – оставате фен завинаги. Според последните проучвания, от производителя продават по един буркан на всеки 2,5 секунди в световен мащаб. Знаем, че най-лесно обичате да го мажете върху филия хляб, но може да опитате и нови варианти за консумация, под формата на апетитни сладкиши. Те се приготвят лесно и бързо, така че всички около вас ще бъдат доволни.
3 рецепти с Нутела
Понички с глазура от Нутела
За да си приготвите 6 броя сладки понички с Нутела, ще ви трябват следните съставки:
За тестото:
– 3/4 чаша брашно
– 1/3 чаша захар
– 2 с.л. царевично нишесте
– 1 ч.л. бакпулвер
– 1/2 ч.л. сол
– 1/3 чаша + 2 с.л. прясно мляко
– 1 с.л. разтопено краве масло без сол
– 1 1/2 ч.л. бял оцет
– 1 голямо яйце
– Натрошени лешници
За глазурата:
– 1/2 чаша Нутела
– 1/3 чаша сметана
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 220 градуса. Сложете лист хартия за печене на дъното на форма за понички.
2. В голяма купа смесете сухите съставки.
3. В друга купа смесете млякото, маслото, оцета и яйцето. Разбъркайте добре и излейте в купата със сухите съставки. Разбъркайте, докато се получи хомогенна смес.
3. Сложете тесто във формичките и ги поставете във фурната за 7-8 минути или докато поничките получат лек загар. Извадете ги върху решетка и оставете да се охладят.
4. Направете глазурата, като смесите съставките и разбъркате добре.
5. Намажете готовите понички с глазура и поръсете с лешникови ядки отгоре. Оставете да стегне, преди да ги сервирате.
Шоколадови бисквити с Нутела
За да си приготвите около 36 бисквити с Нутела ще ви трябват следните продукти:
– 2 1/2 чаши брашно
– 1/2 чаша неподсладено какао на прах
– 1 ч.л. сода за хляб
– 1/2 ч.л. сол
– 1 чаша захар
– 3/4 чаша кафява захар
– 1 чаша меко краве масло без сол
– 1/2 чаша Нутела
– 2 яйца
+ 2 ч.л. ванилия
– 36 меки карамелени бонбони – разопаковани и замразени
– По желание – 1/3 чаша кристална захар за овалване
Начин на приготвяне:
1. В средно голяма купа смесете брашното, какаото и содата.
2. В голяма купа смесете захарта и маслото, докато се получи светла пухкава смес. Прибавете Нутелата, яйцата и ванилията. Разбъркайте добре и прибавете сухите съставки. Отново разбъркайте. Покрийте купата със стреч фолио и поставете тестото в хладилника за 1 час.
3. Загрейте фурната на 180 градуса.
4. С лъжица отмерете едно топче от тестото, сложете вътре в средата му карамелче и оформете в кръгла форма. Оваляйте в кристална захар и поставете върху лист хартия за печене в тава. След като подредите всички топчета, сложете тавата за 15 минути във фризера, а след това директно във фурната.
5. Печете 10-12 минути, след това извадете тавата и оставете бисквитите да се охладят за 5 минути, преди да ги преместите върху решетка, за да изстинат окончателно.
Шоколадов чийзкейк с Нутела и бисквити Орео
Ако и вие сте почитатели на лесните и студени торти, си набавете следните продукти, за да си приготвите този шоколадов чийзкейк с Нутела и бисквити Орео само за 10 минути:
– 8 бисквити Орео
– 1 ч.л. разтопено масло
– 250 гр. меко крема сирене
– 4 с.л. кристална захар
– 2 с.л. Нутела
– 1 ч.л. пудра захар
– 1 ч.л. вода
Начин на приготвяне:
1. Натрошете на ситно половината бисквити. Прибавете маслото и разбъркайте. Сложете сместа на дъното на малка тавичка, притиснете с пръсти и поставете във фризера.
2. В купа смесете крема сиренето и захарта. Разполовете сместа. Към едната половина прибавете останалите натрошени бисквити. Разбъркайте и опитайте на вкус. При нужда добавете още захар или бисквити.
3. В другата купа прибавете Нутелата и разбъркайте. Ако искате добавете още течен шоколад.
4. Извадете тавичката от фризера и върху коричката равномерно разстелете сместа с останалите бисквити и крема сиренето. Отгоре намажете гладко последната смес.
5. Поставете във фризера за два часа.
6. В малка купа смесете водата, пудрата захар и 1/2 ч.л. Нутела. Използвайте за глазура на готовия чийзкейк.