Тези лесни Коледни хапки с червени боровинки и сирене изглеждат толкова красиво, че не е за вярване колко лесно се приготвят. Празнични, симпатични и ефектно аранжирани, те са просто необходими върху всяка Коледна трапеза. Незабавно ще вдигнат нивото на кулинарните ви умения, поне в очите на околните, защото всъщност не се изискват особени такива. И ако не можете да изчакате до Коледа, за да ги опитате, направете една доза още за следващото парти с приятели.
Коледни рецепти – хапки с червени боровинки и сирене
Подготовката за тази Коледна рецепта ще ви отнеме само 5 минути, а печенето – 20 минути. Ако не искате да използвате алкохол за соса, може да замените виното с портокалов сок или вода. За 15 броя такива хапки ще ви трябват следните продукти:
– 15 броя ( 1 пакет ) замразени мини купички от кори за баница
– 85 гр. сирене „Бри“ или друг вид сирене, нарязани на 15 равни по големина кубчета
– 1 партида сос от червени боровинки (виж рецептата по-долу)
– пресни листа босилек, разкъсани на малки парченца
За соса от червени боровинки:
– 1 1/2 чаши пресни червени боровинки
– 1/4 чаша червено вино
– 1/4 чаша вода
– 1 супена лъжица захар
Начин на приготвяне
- Направете соса, като поставите всички съставки в малка тенджера на котлона и го включите на средно-висока температура. Оставете сместа да заври и веднага след това намалете котлона. Оставете да къкри, като разбърквате периодично, докато плодовете омекнат, но ако искате да ги запазите цели и да не станат на каша ги извадете навреме. Свалете от огъня и оставете соса да стегне за 5 минути.
- Загрейте фурната на 200 градуса.
- Подгответе тава и на дъното й сложете лист хартия за печене. Подредете замразените кошнички отгоре и поставете във всяка по парче сирене. Печете 5-7 минути или докато сиренето се разтопи.
- С лъжичка изсипете от соса в топлите купички и сложете по едно листо босилек.
Сервирайте веднага.
Добър апетит!