Рецепти

Пилешки дробчета – рецепта с гъби и майонеза

pileshki drobcheta

pileshki drobcheta

В днешно време има много и различни рецепти за пилешки дробчета, но днес сме решили да ви разкажем как да си приготвите такива с гъби и майонеза. Пилешки дробчета са доста популярно ястие в българската кухня. Дали заради факта, че се приготвят бързо, дали заради самия им вкус и способността им да се ароматизират перфектно? Не сме сигурни за точния отговор, но знаем, че почти няма човек, който да не ги харесва. Пилешки дробчета чудесно се съчетават с бира или червено вино. Подходящо мезе и предястие и през лятото и през зимата. Добър апетит и приятни моменти в кухнята.

Рецепта за пилешки дробчета

500 грама пилешки дробчета
1 с.л. вегета или друга универсална подправка
200 гр. трапезна майонеза
300 гр. мариновани гъби
200 мл. бира
сол на вкус

Начин на приготвяне на пилешки дробчета

Количеството пилешки дробчета се измиват добре и се слагат в тавичка. Поръсват се с вегетата и се добавят гъбите и майонезата. Сипва се бирата и сместа се разбърква добре. Посолява се и се пече в умерена фурна на 190 градуса до готовност. Може да ги поднесете върху препечени филийки хляб с чаша хубаво бяло вино. Добър апетит!