Лесна лятна рецепта с ефектна визия за шишчета „Капрезе“ с пъпеш, диня, прясна моцарела и солено прошуто. Изобилието от свежи плодове и зеленчуци през лятото предразполага към разнообразие от питателни рецепти, които са едновременно диетични и полезни за здравето. Една от най-любимите на всички салата „Капрезе“, която постепенно придобива различни и интересни интерпретации, за да задоволи и най-претенциозните вкусове и дори да внесе доза ексцентричност към класическата рецепта за салата, сега би могла да бъде пренесена върху красиви хапки под формата на шишчета. Звучи интересно и определено изглежда впечатляващо, нали?
Лятна рецепта за шишчета „Капрезе“ с пъпеш
Пренасяйки продуктите за една лятна модификация на рецепта „Капрезе“ върху шишчета, със сигурност ще впечатлите гостите си с вашата креативност, без това да ви струва много усилия или да изисква кулинарни умения от вас. Погледнете само колко лесно и бързо може да се превърнете в звездата на масата:
Необходими продукти за лесна лятна рецепта за шишчета „Капрезе“:
1 малък пъпеш сорт Галия или Медена роса (или друг зелен сорт), издълбан под формата на малки топки
1 малък пъпеш сорт Касада (или друг жълт сорт), издълбан под формата на малки топки
1 малка диня без семки, издълбана под формата на малки топки
20 топки от моцарела със свежа вода, изцедени
10 тънки филийки прошуто, нарязани наполовина надлъжно и сгънати под формата на хапки
20 малки дървени шишчета, напоени предварително с вода
Морска сол
Прясно смлян черен пипер
1/2 чаша винегрет от босилек*
(Винегретът се приготвя от:
1 глава лук/ шалот, грубо нарязан
2 чаши листа пресен босилек
1 скилидка чесън
1/2 чаена лъжичка люспи от червен пипер
1/2 чаша зехтин
2 супени лъжици оцет от червено вино
1 чаена лъжичка сол
Комбинирайте всички съставки в пасатор и разбивайте съдържанието на сместа в продължение на 60 секунди или до получаване на много гладка консистенция.
Опитайте на вкус и добавете още сол и пипер, ако е необходимо. Използвайте незабавно или съхранявайте винегрета в хладилник в продължение на до 3 дни.)
Начин на приготвяне:
Използвайте кръгла лъжица за меки плодове или малка лъжица за сладолед, за да оформите топчетата от динята и пъпешите.
Подредете продуктите от съставките за шишчето – топка от пъпеш, босилек, топка от моцарела, прошуто и така нататък, доколкото дължината на клечката позволява.
Подредете готовите шишчета на чиния. Поръсете с босилеков винегрет и малко морска сол и прясно смлян черен пипер, преди да ги сервирате.
Добър апетит!
източник: whatsgabycooking.com