mirela mancheva vizii

Да определим Мирела Манчева ще ни е малко трудно, тъй като тя е човек с много таланти. В момента тя се занимава едновременно с дизайн, актьорско майсторство и готварство, а на всичкото отгоре успява и да блогва всичко това. Още със завършването на гимназията, Мирела намира един от най-големите си страсти – дизайна и стартира свой собствен лейбъл – Misfit Army.  Освен на визуалното, Мирела залага и на думите и силата на текста. „Писането е голямата ми любов и единствената форма на изкуство, която намирам за себе си толкова съкровена, че срещам трудности да я заявявам и “рекламирам” открито, като всички останали свои занимания.“ – споделя тя в своя блог Тhestyleconstructor. Всъщност, кликнете ли на линка за блога на Мирела, попадате в нейния свят, макар и виртуален. Там може да видите, както нея самата и ежедневните й визии, така и дрехите, които е създала за Misfit Army. Също така, може да попаднете на поезията, която пише, ще видите участията й в телевизионни шоута и музикални клипове. И тъй като има какво да се говори с Мирела Манчева, ние се свързахме с нея, за да ни разкаже за собствения си стил и вдъхновенията й за сезона.

mirela mancheva misfitarmy

LZ: Какво те вдъхновява това лято!

– От тенденциите – бохо стилът, вдъхновен от Coachella! От моите лични предпочитания – бялото! Много, много бяло от главата до петите в ежедневното ми облекло, ме прави щастлива.

LZ: Коя е топ тенденцията за теб тази година?

– Широкополите шапки. Шапките – идиотки. Изобщо – шапките като аксесоар. И много се радвам, че тази година им се отдава дължимото.

mirela mancheva thestyleconstructor

LZ: Според теб, коя тенденция достига звездния си край и коя ще се доразвие през 2016-та?

– Контрастното „омбре“ като прическа вече си отива, но късите „Боб“ подстрижки ще се доразвиват, защото винаги сме малко назад във възприемането на трендовете. Не знам защо започнах да говоря за коса, но всичко в модата и външния вид е неразривно свързано за мен. Високата талия остава. Костюмчетата от две части с висока талия и crop top също имат да претърпяват още развитие. Шапките-идиотки и 90-те като модно течение още са дори далеч от бума си у нас, но през 2016-та ще наберат сили. Принтовете с марихуана залязват, след прекомерната им експлоатация.

LZ: Какъв е вайбът на твоя лейбъл?

– Бунтарски, със сигурност. Нецензуриран, отиващ малко по-далече в изразяването на влияния от поп-културата, отколкото доказана марка би си позволила. Иска ми се да създавам усещане за обединеност сред  хората, които се чувства, сякаш не пасват никъде. А това е всеки в един определен момент. Надявам се да носим самочувствие и забавление на нашите мисфитчета.

misfitarmy letni vizii

LZ: Кои са твоите вдъхновители?

– Всичко живо и мърдащо! Ако говорим в частност за онова, което вдъхновява Мисфит Арми – със сигурност поп-културата, интернет-културата и храната. Но има много стилови вдъхновения, които все още не съм изразила творчески. Любимата ми епоха е Old Hollywod периода между 30-те и 60-те години.

LZ: Има ли марка, към чиято популярност се стремиш?

– Всяка марка има свой неповторим стил и влияние, но се стремя повече към онова, което прави H&M, отколкото към  недостъпността на елитните модни къщи. Иска ми се да докосвам и вдъхновявам колкото се може повече хора, и те да се чувстват обгрижвани с разнообразни предложения непрекъснато.

mirela misfitarmy

LZ: Още от стартирането на Misfit Army си се насочила към тийновете. Коя е причината за това?

– Самата аз се усещах най-вече като тийн и исках да творя това, което ми се носеше. Исках да започна от онова, което усещам най-близко като разбирания и нужди.  Сигурна съм, че марката ще расте и ще се променя с мен стилово, но ще се стараем да запазваме хубавото от всеки един етап, през който преминаваме.

LZ: Какво харесват да носят тийнейджърите?

– Да си тийн е експлозия. Случва се в главата ти и ти се иска хората да знаят, за това най-често и изглеждаш като експлозия от провокации. Те са ярки, с най-новите популярни трендове от глава до пети, обичат да изразяват себе си чрез надписи и щампи, и да бъде ясно кои са от един поглед. Разбира се, всеки е различен, но малко или много, масовото настроение е такова.

mirela misfit army

LZ: Коя е дрехата,  която винаги и при всеки един повод би било подходящо да сложиш?

– Полите с висока талия са запечатани в историята ни без време. С висока талия домакините са плевяли градините си, готвили са вечеря, пътували са. Отново с висока талия в модерните й адаптации, днес изглеждаме привлекателна, строги или закачливи. Няма стил, в който полата с висока талия да не може да бъде адаптирана и подходящо развита.

LZ: Разкажи за работата си по музикалните клипове? Как протича изборът на тоалети и визии?

– Между любовта ми към актьорското майсторство и модата се заражда работата ми като стилист – дали на себе си или на други участващи в музикалните клипове. Обожавам как визията, ако е добре подбрана, може да увеличи впечатлението от цялостния продукт в пъти. Най-често изхождаме от виждането на изпълнителя и настроението на музиката.

mirela misfitarmy pola krop top

LZ: Какъв стил музика слушаш ти самата?

– Както във всичко друго и тук съм разпиляна на няколко посоки. Нямам стилови предразсъдъци, но най-голяма радост изпитвам, слушайки Jazz и Swing, RnB, Хип-хоп и рап, както и рок и инди.

LZ: Кое от всичко, което правиш, ти носи най-голямо удоволствие?

– Ако имаше съществен контраст, може би вече щях да съм избрала само едно. В различните периоди е различно и ми е трудно да избера между динамичния процес на модните фото сесии, креативното удоволствие от актьорската игра, усамотеното удовлетворение от писането или задоволството от създаден кулинарен шедьовър.

mirela misfit army pola krop top

LZ: Какъв е следващият голям проект, който си намислила?

– В момента най-усилено работим върху разрастването на Мисфит Арми и включването на нови под-лейбъли с различна насоченост.  В близката година, надяваме се, предстои много!

LZ: По какъв начин се зареждаш с нови идеи?

– Трябва само да отворя съзнанието си и ме нападат. За това навсякъде си нося тефтерче, в което  ги записвам, преди да отлетят.

mirela misfitarmy ranica lv

LZ: Според теб, кой е цветът на аурата ти?

– Няма защо да преценявам с гадаене. Правила съм си един подробен тест, който казваше, че е виолетова. И по описанието беше съвсем точно! Силно привързана съм към езотерика, нумерология и подобни методи, нека ми се смеят! 😀

LZ: Ако трябваше да се определиш като скъпоценен камък, кой би била?

– Не съм до толкова голям почитател на скъпоценностите, че да мога да избера. Но си спомням, като малка харесвах най-много изумруди – така че защо не тях?

mirela misfitarmy chanta lv

LZ: Коя е балната рокля, с която се виждаш, разхождайки се по улиците на голям пренаселен град?

– На мен и сега не би ми попречило да ходя до плод-зеленчука с такава, стига да стигна до момента, в който балните рокли ще бъдат част от необходимите ми тоалети. Затова ще се обърна към по-стари времена. Много ми се иска да имаше място по света, където жените все още носеха такива рокли!

LZ: Какво трябва да притежава всяка една жена в гардероба си?

– Нищо конкретно. Стилът няма граници. Каквито и да са притежанията й, трябва да бъдат от хубави материи, приятни, качествени и достатъчно непреходни, за да могат да бъдат носени и от дъщерите й.

mirela thestyleconstructor

LZ: Коя е най-женствената част от тялото на една дама?

– Не е част. Осанка, походка. Неща, които трудно се усъвършенстват при нашия заседнал и неглижиран начин на живот, но които оказват неизменно влияние във впечатлението на околните, що се отнася до женственост.

LZ: Как те описват околните и как би се описала ти само с една дума?

– Това наистина не го мога. Аз съм си…. аз. Каква съм за себе си, виждам единствено сама, а каква съм за околните – как да знам? Всеки е една малка вселена с различни възприятия.

LZ: Какво би пожелала на нашите читатели?

– Да търсят очарование във всеки аспект на живота, дори най-непознатия и разминаващ се с очакванията им! Красотата е в нашите очи.  И много, много хубаво лято, изпълнено със самочувствие и прояви на личен стил!

mirela mancheva dafi

mirela mancheva dafi duk

mirela mancheva letni vizii

mirela misfitarmy lqtna viziq

mirela misfitarmy kare riza

mirela misfitarmy rairana pola

mirela-misfitarmy-sladoled

mirela thestyleconstructor sportna viziq

potnik iluminati pizza mirela