Тази рецепта за дип с грах и авокадо е нова версия на любимото ни традиционно гуакамоле. То е вкусна разядка, от която ще искате да си намажете още и още. Приготвя се лесно и е чудесен вариант за леко предястие за близки и любими хора, с които да го споделите.
Рецепта за дип с грах и авокадо
За да си приготвите една купа от този зелен дип с грах и авокадо ще ви бъдат необходими следните продукти:
– 1 чаша зелен грах – пресен или замразен ( избягвайте консервиран от кутия )
– 2 броя меко авокадо
– 2 с.л. свеж магданоз – нарязан
– 1 скилидка чесън – смляна
– 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок
– 2-3 с.л. салца сос
– Сол на вкус
– Вода
Начин на приготвяне на дип с грах и авокадо
1. В малка тенджера сварете граха за около 10 минути, докато омекне достатъчно, за да можете да го смачкате на каша.
2. Прецедете готовия грах и го поставете в блендер или кухненски робот. Прибавете и останалите съставки и пасирайте, докато се получи гладка консистенция.
3. След това прибавяйте лъжичка по лъжичка вода, докато получите желаната гъстота.
4. Опитайте и посолете на вкус готовия дип. Съхранявайте в хладилника до 3 дни.
Ако това бързо и лесно предложение ви хареса, разгледайте и останалите рецепти в сайта на LAZARA, където ще намерите още интересни идеи за салати, предястия, десерти, супи и коктейли.