Рецепти

Рецепта за пилешко филе с картофи и зеленчуци

29views

lesna recepta za pileshko file s kartofi i zelenchuci

Приготвянето на пилешко филе е лесно, но често има вероятност да остане малко сухо. По тази причина, решихме да ви представим една лесна рецепта за пилешко филе с картофи и зеленчуци увити в алуминиево фолио. За повече аромат добавете различни сухи подправки, с които да завършите подобаващо това ястие. Ето и какво ви е необходимо за тази рецепта с пилешко:

Рецепта за пилешко филе с картофи и зеленчуци

recepta za pileshko s kartofi i zelenchuci

Необходими продукти:

2 големи пилешки гърди, нарязани хоризонтално, за да получат 4 филета
4 големи картофа
1 зелена чушка
1 глава лук
1 голям морков
2 скилидки пресован чесън
1/4 чаша зехтин
1 ч.л. сух босилек
1 ч.л. сух риган
1 ч.л. суха мащерка
1 ч.л. сух магданоз
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
По желание: сокът от един лимон, пресен магданоз, прясно настъргано сирене Пармезан

recepta za pileshko file s kartofi i zelenchuci

Начин на приготвяне:

Предварително загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Нарежете пилешките гърди хоризонтално, за да получите 4 филета с еднаква дебелина. Подгответе картофите и зеленчуците, като ги нарежете. След което ги прехвърлете в голяма купа и добавете пилешкото и пресования чесън. Изсипете зехтина и след това всички сухи подправки. Добавете сол и черен пипер на вкус. Объркайте всичко заедно и се уверете, че е добре покрито с подправките и зехтина. Поставете 4 големи листа алуминиево фолио. По средата на всеки лист сложете по едно пилешко филе и около него добавете зеленчуци и картофи. Завийте добре фолиото и гответе ястието в продължение на 40-45 минути. Отворете фолиото и оставете пилешкото да се запече в последните 5 мин. По желание, поръсете с пресен магданоз, сок от лимон и прясно настъргано сирене Пармезан. Сервирайте топло. Бон апети!

Източник: Chelseasmessyapron.com