Тази рецепта за тиква с мляко и ядки ви дава още една възможност да се насладите на оранжевия зеленчук. През есента изобилстват вариантите на разнообразни рецепти с тиква, а този вариант на класиката, която обичаме от деца е много по-питателен и полезен. Изненадайте близки и познати гости с тази малко по-различна версия на тиква с мляко, която определено ще допадне на всички. Хрупкавите печени ядки ще направят купичката много по-засищаща и вкусна.
Рецепта за тиква с мляко и ядки
Подготовката на рецептата ще ви отнеме около 10 минути, а приготвянето й – около 25. За да получите 6-8 порции вкусна тиква с мляко ще ви трябват следните продукти:
– 2 чаши обикновени овесени ядки
– 1 чаша сурови орехови ядки
-1 чаша сурови тиквени семки
– 1/4 чаша кленов сироп
– 1/4 чаша разтопено кокосово масло
– 1/4 чаша пюре от тиква ( или повече)
– 1 1/2 ч.л. подправка за тиквен пай
– 1/4 ч.л. ванилов екстракт
– 1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне на тиква с мляко и ядки
- Загрейте фурната на 180 градуса. На дъното на тава поставете лист хартия за печене.
- В купа сложете овесените ядки, тиквените семки и ореховите ядки. В друга купа смесете кленовия сироп, кокосовото масло, тиквеното пюре, подправката за тиквен пай, ванилията, солта и разбъркайте добре.
- Излейте течната смес върху ядките и разбъркайте добре.
- Изсипете сместа равномерно в тавата и печете за 30 минути.
- Извадете тавата и я оставете да изстине. Изсипете съдържанието в буркан с капак. Сервирайте с каничка топло мляко.
Добър апетит!
Ако това бързо и лесно предложение ви хареса, разгледайте и останалите рецепти в сайта на LAZARA, където ще намерите още интересни идеи за салати, предястия, десерти, супи и коктейли.