Рецепти

Рецепти за вечеря – 3 вкусни и лесни идеи

recepti za vecherq

recepti za vecherq

Няколко идеи с рецепти за вечеря за всеки вкус. Ако търсите интересни идеи за вечеря, които да гарантират питателна и бърза вечеря за цялото семейство, може да опитате някое от тези предложения. Тези рецепти ще ви осигурят вкусна вечеря в ситуациите, в които не ви хрумва нищо интересно и се питате “Какво да сготвя за вечеря?”. Е, не се притеснявайте, защото има рецепти за вечеря, които освен, че като технология се приготвят лесно, не отнемат много време в кухнята, а резултатите са повече от впечатляващи. Вижте как да си прекарате една хубава вечер в домашна обстановка с топла и лесна вечеря.

Рецепти за вечеря

Шишчета от сьомга на скара със сусам

recepti za vecherq

Ако търсите бързи, вкусни и здравословни рецепти за вечеря, значи това предложение ще ви допадне, защото отговаря на желаните критерии. Всички рецепти за сьомга обикновено изискват малко време за топлинна обработка, а освен това са чудесна идея за вечеря. Подготовката отнема около 20 минути, а приготвянето – 10 минути. Ето как да си направите 2-3 порции:

Необходими продукти:

2 сьомга филета, равномерно дебели, ако е възможно, нарязани на кубчета

За марината:
2 чаени лъжички сусамово масло
2 супени лъжици оризов оцет
2 супени лъжици кафява захар
2 супени лъжици соев сос
2 скилидки чесън
1 чаена лъжичка настърган джинджифил
Прясно смлян черен пипер

1 голям лимон, нарязан на тънки филийки
Сусам за гарниране

Начин на приготвяне:

recepti za vecherq

В средно голяма купа комбинирайте: сусамово масло, оризов оцет, кафява захар, соев сос, чесън, джинджифил и прясно смлян черен пипер. Добавете кубчетата сьомга, сложете капак и съхранявайте в хладилник за 15 минути. (Това е добър момент да се започне готвенето на ориза за гарнитура, ако искате да поднесете шишчетата с него. Също така, ако ще използвате дървени шишчета, добре е да ги оставите да се накисват във вода).
Загрейте барбекюто, грил тигана или скарата за печене до средно-висока температура(за скарата, сложете за печене лист с алуминиево фолио за шишчета и поставете отгоре скара.
След като сьомгата е маринована, подредете парчетата върху шишчета, редуващи се риба с резени лимон (или зеленчукови парчета). Печете, докато получат коричка и станат леко обгорени, като с четка ги мажете с остатъците от маринатата. Трябва да отнеме около 5 минути от всяка страна, но ще зависи от дебелината на вашите парчета от сьомга. Поръсете със сусам преди сервиране.

Свинско филе с кафе и барбекю сос

recepti za vecherq

Това е лесна и бърза рецепта за вечеря, която се приготвя само в един съд и отнема около 30 минути за приготвяне, от които 5 минути са за подготовката, а 25 – за печенето. Всъщност, подготовката е ключова тук, защото месото е добре да се натърка с марината още от предишния ден. Ето как да си приготвите 6 порции крехко свинско с уникален сос:

Необходими продукти:

recepti za vecherq

900 грама свинско филе
За намазване:
3 супени лъжици смляно кафе
1 1/2 супена лъжица червен пипер
1 супена лъжица едро смлян черен пипер
1 чаена лъжичка кошер сол
За барбекю сос:
1 1/2 чаша силно сварено кафе
1 чаша кетчуп
2 супени лъжици чили на прах
1/4 чаша кафява захар
6 супени лъжици ябълков оцет
1/4 чаша меласа  с лек аромат
1 супена лъжица сос Уорчестър

Начин на приготвяне:

recepti za vecherq

Изрежете излишната мазнина и “сребърната кожа” от свинските филета. В малка купа, комбинирайте: смляно кафе, червен пипер, черен пипер и сол. Разделете сместа между свинското месо и на търкайте с нея цялата му повърхност. Увийте свинското във фолио и съхранявайте в хладилник в продължение на 8 до 24 часа. Доведете до стайна температура 30 минути преди готвене.
В същото време, в средно голяма купа, комбинирайте: сварено кафе, кетчуп, люто чили на прах, захар, оцет, меласа и сос Уорчестър, за да направите сос барбекю. Той също може да бъде предварително и съхраняван в хладилник. Доведете до стайна температура, преди да го използвате.
Когато сте готови да готвите, предварително загрейте фурната до 200 ° С.
На котлона, сгрейте  тънък слой масло в голям огнеупорен тиган на средно-висока температура. Добавете вътре свинското и пържете докато стане кафяво от всички страни. Поставете тигана със свинското или го прехвърлете в тава във фурната и гответе за 10 минути. Извадете от фурната и полейте месото щедро с барбекю сос. Върнете във фурната за още 10-15 минути, Извадете и преместете свинското върху дъска за рязане, за да си почине.
Поставете тигана за готвене върху котлона на средно-висока температура и добавете останалия барбекю сос. Оставете да заври, а след това намалете топлинната  леко. Оставете да се готви в продължение на няколко минути, за да се сгъсти. Нарежете на резени свинското филе и с лъжица полейте от соса отгоре. Сервирайте топло с гарнитура от картофено пюре.

Паста с гъби и сос

recepti za vecherq

Последното предложение с рецепти за вечеря е вкусна паста с гъби и сос с горчица. Може да използвате макаронени изделия по желание. Гъбите могат да бъдат печурки или микс от различни гъби. Щедрото посоляване накрая ще извади всички вкусове на гъбите. Подготовката отнема около 10 минути, а приготвянето – около 35 минути. Ето как да си направите 3 порции за вечеря:

Необходими продукти:

recepti za vecherq

450 грама гъби
Масло за  подмазване
1/2 чаша бяло вино
1 супена лъжица зърнеста горчица
1 чаена лъжичка изсушен естрагон
1/2 чаша сметана
Сол и прясно смлян черен пипер
паста, достатъчна за 2-3 порции
1/2 чаша прясно настърган пармезан
Пресен магданоз за украса

Начин на приготвяне:

recepti za vecherq

Сотирайте гъбите: Добавете масло на тънък слой върху дъното на тигана. Загрейте олиото на средно-висока температура. Добавете 1/2 от вашите гъби и ги организирайте в един слой (всички трябва да са разположени върху дъното с малко пространство между тях.) Оставете ги да се готвят, докато долната им страна стане хубаво златисто. Обърнете парчетата, докато станат златисто- кафяви и от другата страна. След това ги извадете и прехвърлете в купа. Повторете с останалата част от гъбите.
В същото време, оставете голяма тенджера с вода на котлона да заври. Когато водата е вряла, осолете я добре и добавете тестените изделия. Варете в съответствие с инструкциите за готвене.
Когато всички гъби са запечени и пастата е готова и прецедена, върнете всички гъби на тигана. Загрейте отново на средна топлина, докато се затоплят добре. Добавете виното и оставете да къкри, докато виното намалее наполовина. Прибавете зърнестата горчица и естрагона. Разбъркайте добре, за да се комбинират. Намалете температурата до средно-ниска. Добавете сметаната, половината от настъргания пармезан, малко сол и прясно смлян черен пипер и отново разбъркайте добре (макаронените изделия трябва да бъдат готови до сега. Ако не, махнете тигана от котлона, докато пастата е готова).
Заделете си 1 чаша вряща вода от тенджерата с паста, а след това прецедете макароните и ги добавете към тигана с гъби и сос. Добавете около 1/3 от чашата със запазената вода. На средните топлина, гответе пастата в соса, докато сосът се сгъсти леко и покрие пастата. Добавете повече вода, ако е необходимо. Поръсете с прясно нарязан магданоз.
Сервира се гарнирано с допълнително настърган пармезан и допълнително се поръсва със сол и прясно смлян черен пипер, ако е необходимо.

Добър апетит!

recepti za vecherq

 

източник:seasonsandsuppers.ca

Inline
Inline