Рубрики

Момиче на месеца: Вероника Филипова

momiche na meseca veronika filipova

momiche na meseca veronika filipova

Месец май настъпи, а с него е ред да ви представим и новото ни Момиче на месеца. За нея можем да кажем, че не обича да става рано, стреми се да изпълни деня си с позитивни емоции, а вечерите да прекарва с хубава книга в ръка, под лека светлина, озаряваща текста и думите, така силни и пренасящи я в други светове. Също така обича грима и да бъдем честни, е добра в това. Обича да говори за живота и любовта, а ако разговорът е подправен с хубаво вино… безценно! Вероника Филипова е нашето олицетворение за месец май, преплитаща в себе си много слънце, понякога бели пухкави облаци и дори лек пролетен дъжд.. но топъл, като самата нея. Как се справя с малките ежедневни женски дилеми, с какви проблеми се сблъсква в работата си с д-р Каляшева в Медицински център Дерма София и какво е за нея любовта, ви оставяме да разберете в идните редове. Приятно четене!

LZ: С какво най-вече свързваш месец май?

– Месец май… с това, че цялата природа вече се е събудила и е готова за нови приключения, а с нея и ние…

LZ:  Обичаш ли нещо да променяш с настъпването на топлото време и какво?

– Типично по женски ще кажа, че косата е първото нещо, което променям – цвят, дължина, форма.

momiche na meseca veronika filipova

LZ: Силна музика или силно кафе за сутрешно събуждане?

– Силно кафе. Първото нещо, което правя след като си отворя очите, е да пусна кафемашината. След това е ред на всичко останало…

LZ: Към какво прибягваш в гардероба, когато времето те притиска?

– Времето винаги ме притиска, особено сутрин (тъй, като много обичам да спя) 😀 Дънки, риза и сако.

LZ: Любим цвят?

– Зелен.

momiche na meseca veronika filipova

LZ: Какво най-лесно може да ти оправи настроението?

– Позитивните и усмихнати хора. Понякога просто искам да съм около тях, за да “попивам” от тяхната енергия. Защото живота е прекрасен!

LZ: И съответно да го развали?

– Намръщените и негативни хора.

LZ: Щом е вкусно, то със сигурност е…?

– Баницата на баба. 

LZ: Шумно парти или тиха вечеря?

– Зависи от настроението. Понякога искам да бъда заобиколена от шумна и дива компания, понякога пък имам нужда от спокойна обстановка и хора, с които да пием вино и да размишляваме над живота.

LZ: Рокля или панталон? Или пък пола?!

– Рокля. Мисля, че всяка една жена задължително трябва да има поне една рокля в гардероба си.

momiche na meseca veronika filipova

LZ: Както споменах в началото, занимаваш се и с грим. Хубавият грим несъмнено може да ни разкраси външно, но успява ли да достигне неговата сила и навътре?

– Гримът може само да подчертае красотата на един човек. Красотата, обаче идва от излъчването на човека, от неговия вътрешен заряд, от психическото състояние. Сблъскваме се с млади хора, “намазани” с тонове грим, които често са недоволни, с неизградена ценностна система и недоволни от всичко заобикалящо ги. И от другата страна, по-зрели жени, доказали себе си в професионален и личен план, минали през уроците на собствения си живот. Втората категория жени ни зареждат със собствения си опит и енергия, а първите с негативизъм, независимо от младостта си.

LZ: Често ли се гримираш ти самата?

– Всеки ден.

LZ: На какъв тип грим залагаш предимно?

– Ежедневен. Изравняване на тена, подчертаване на скули, спирала и червило.

momiche na meseca veronika filipova

LZ: Работата ти с д-р Каляшева в Дерма София ти дава пряк достъп до една от силно коментираните страни за естетичната дерматология, а именно – самите пациенти да желаят много интервенции. Лесно ли се борите с това и по какъв начин?

– Интересен въпрос.. всъщност никак не е лесно. Това е като да вървиш по тънък лед, който във всеки един момент може да се пропука под краката ти. Смело мога да кажа, че доктор Каляшева е един уникален човек, лекар и безупречен професионалист. Естетиката е неизменна част от ежедневието ни, бизнеса ни. Случвало се е пациенти да бъдат връщани, без да им се правят манипулации просто, защото нямат нужда от тях. Доктор Каляшева ме научи да гледам на хората в дългосрочен план, а не като на еднократно разплащателно средство. Много по-лесно е да вземеш парите на един човек и той никога да не се върне обратно. Да, звучи грозно, но когато спечелиш доверието на някого не трябва да го предаваш. Това е фината част на работата ни. Уважаваме всеки един пациент, първо като човек. Затова, когато нямат нужда от дадена интервенция, говорим открито с тях.

LZ: Какво е за теб красотата? В какво може да я измериш?

– Както казах и по-горе… красотата е в излъчването на човека. Ако душата ти е “грозна”, няма значение, колко красива външност имаш.

momiche na meseca veronika filipova

LZ: Жената е многопластна, функционална, нежна, дори мистична. Ти кое мислиш, че е нейната най-силна черта и чар?

– Усмивката. Никога не знаеш какво се крие зад усмивката на eдна жена.

LZ: Заговаряйки за нежната страна, не можем да не обсъдим и силната половина. Какъв тип мъж може веднага да те впечатли?

– Стилните мъже. Определено погледът ми може да се прикове от мъж в костюм. Естествено, не мога да не спомена и мъжете, които все още пазят джентълмена в себе си. Малките жестове, като да отвори вратата, да подаде ръка, въобще да покаже силата си по-един нежен, грижовен начин.

LZ: А да те спечели завинаги? Всъщност за теб съществува ли тази дума в любовта?

– Завинаги е силна дума. Много хора оставят следи в сърцата ни и остават завинаги там. И ако има любов, която знаеш, че ще кара сърчицето ти да трепва – това за мен би означавало завинаги.

LZ: Ако трябва да напишеш писмо до бъдещата си най-голяма любов, как би започнала?

– Zdr! Ko.pr? 😀  Шегувам се, разбира се! За съжаление социалните мрежи много скоро ще изместят нормалната комуникация между хората и ще остане само виртуалното общуване.

LZ: Кога разбираш, че си влюбена?

– Разбирам, че съм влюбена, когато тайно започна да се парфюмирам с неговия парфюм. Такa цял ден усещам “ароматното” му присъствие.

momiche na meseca veronika filipova

LZ: Можеш ли лесно да избягаш в мисловен друг свят, далече от ежедневието и как по-скоро можеш да го направиш? Книга, музика, тишина.. кое ще ти помогне?

– Книгите. Te са моят друг свят. Обожавам да чета. Представете си дъждовен ден в леглото с чаша ароматно кафе и хубава книга. Звучи прекрасно, нали?

LZ: За финал, ще ни споделиш ли любим цитат, фраза или пък цял абзац от нещо любимо?

– Говорейки за книги, преди няколко години майка ми ми подари една книга, която силно ме впечатли и отвори пред мен един нов свят – света на суфизма. Книгата е “Любов” на Елиф Шафак и смея да твърдя, че е една от любимите ми книги. Но цитата, който искам да споделя е от друга нейна книга:

Каквото и да пада от небето, не го проклинай. Включително дъжда. Каквото и да се сипе, колкото и проливен да е пороят или ледена – суграшицата, никога не бива да ругаеш онова, което са ни отредили небесата.“ –

„Копелето на Истанбул