Животът ме срещна с нея преди доста години в Бургас, откъдето е тя. Първото ми впечатление беше, че има хубава усмивка, която с течение на времето видях, че почти не слиза от  лицето й. Могат да я разсмеят много неща, а и да я разплачат също – като мил жест, тъжен филм (най-вече), любима песен и ред още. Винаги ми е било най-трудно да пиша за близки до мен хора, но ако трябва да посоча само една единствена дума за Нея, то определено би била „Обичам“! Тя обича да се радва на всичко, за което можете да се досетите – от красиви салфетки на масата, през топли вечери с приятели и семейството и стигнем просто до думата „Живот“. Обича го и то много, всеки месец.. всеки ден.. всеки миг! Тя е зодия Лъв, създател е на Instagram страницата с Bohemian Style of Life, обича да прави сторита (не се сърди, но е факт), не е страстен кулинар, но пък много се старае в кухнята, държи изключително много на приятелите си, обожава семейството си и наистина  обича да граби с пълни шеги от Него – Животът. Тя е Виктория Димитрова и е нашето майско Момиче на месеца.

momiche na meseca viktoriq dimitrova

LZ: На какво ухае май месец?

– За мен месец май ухае на люляк. Обожавам го! Ухание на нежност и любов, в същото време на свежест и спокойствие. Спокойствие, че ще има повече слънце, топли дни и много цветове. Зимата ми е доста сива и винаги с нетърпение очаквам пролетта, когато всичко е зелено и цветно. Забелязах, че зеленият цвят има милиони нюанси, и че всяко едно растение е с различен зелен цвят. И винаги съм се възхищавала на природата и на това, което тя е способна да сътвори. Тя е най-креативният и велик създател на цветове. А ние имаме огромната чест да им се наслаждаваме! Месец Май ухае красиво! Месец Май ухае! И неговия аромат е неописуем!

momiche na meseca viktoriq dimitrova

LZ: Имаш ли любим цитат за пролетта?

– „И нищо няма да си вземем.

И нищичко не притежаваме.

Освен, назаем, малко време

И радостта, която даваме…“

– Мария Донева

momiche na meseca viktoriq dimitrova

LZ:  С какви нагласи ще посрещнеш наближаващото лято?

– Всяко лято за мен е много специално. Всяко лято е различно. Всяко лято ми носи нови емоции и нови прекрасни моменти. Имам любим цитат, в който се казва “Спри да чакаш да дойде петък, лятото, някой, който да се влюби в теб. Спри да чакаш щастието и се наслади на сегашния момент”. Но лятото за мен не е просто сезон, то за мен е нещо много повече. То е състояние на душата.

Лятото е дълги късни разходки, боси крака, пясък в косите, диня, домашна лимонада, вино … Лятото е безвремие.

Лятото е обич безкрайна, без бряг.

Как да не го очаквам с нетърпение?

momiche na meseca viktoriq dimitrova

LZ: Какво е за теб морето?

– Всичко! За мен Хемингуей е бил изключително прав да твърди, че всичко, което е далеч от морето е провинция! Защото Морето винаги е било и ще бъде притегателна точка, до която всеки иска да стигне в даден момент от живота си. Дали за ден, дали за повече, всеки иска да го усети с босите си крака, да го гледа и да му се наслаждава. За да получи това, което то му дава. А морето дава много!

momiche na meseca viktoriq dimitrova

 

Морето дава спокойствие и тишина. Тишина, в която можеш да се заслушаш в собствените си мисли. А какво по-хубаво от това, да чуеш себе си? Силата на морето е безгранична и те кара да го обичаш, да имаш нужда от него. Аз не мога да си представя да живея на място без море. Не мога. А и не искам!

momiche na meseca viktoriq dimitrova

LZ: Без какво не можеш?

– Без Любов! Не мога да живея без Любов! Аз съм много емоционален човек и звучи банално, но обичам да обичам. Всичко!

Обичам любимите си хора, обичам лятото, обичам да се влюбвам, обичам облаци, обичам цветя, обичам паста, обичам Италия. Всеки ден се влюбвам в нещо ново и различно, ту в хубава песен, ту в книга, която ми спира сърцето. В момента, например, съм влюбена в една френска песен, която слушам почти по цял ден, както и в аромата на жасмин.

Смятам, че човек винаги трябва да намира нещо, в което да се влюбва. Всеки ден е различен и носи в себе си много различни емоции, но каквото и да правим, трябва да го правим с Любов! Това е мотото на моя живот!

momiche na meseca viktoriq dimitrova

 

LZ: Какво може да те олицетвори?

– Много труден въпрос. Смятам, че нещата които биха могли да ме олицетворят, не са никак малко, затова просто ще изброя някои от тях, като например: Слънце, Любов, Френска селска торта, паста Арабиата, Backstreet Boys, Гетсби, чаша добре изстудено бяло вино, черен хумор, Game of Thrones, аромат на люляк, съзвездие, Е.М., Ремарк и много много други неща.

momiche na meseca viktoriq dimitrova

LZ: Изпълваш деня си най-вече с …?

– Щастие. Опитвам се да правя всичко, което ме кара да се чувствам щастлива. Понякога ми е трудно, защото не всеки ден е прекрасен и спокоен, но винаги намирам поне едно хубаво нещо, случило се през деня, за което да бъда благодарна и което да ме кара да заспивам спокойна и щастлива.

В момента дните ми са изпълнени най-вече с дълги разходки със сина ми. Той ще стане на четири години скоро и в момента е в период на опознаване на света. А аз имам силното желание да му покажа колкото се може повече от него. Да го науча да цени малките неща, красивите моменти и случайните незабравими мигове на щастие.

momiche na meseca viktoriq dimitrova

LZ: Любимото ти място в света е?

…в прегръдките на любимите ми хора. Не е точно място, но за мен няма значение къде съм, стига до мен да са най- важните ми хора!

Никога не е било важно мястото, защото хората определят всичко. Хората около теб придават на дадено място енергия, която те кара да го обичаш и да се превърне в любимо.  Именно затова, моето любимо място е до любимите ми хора!

momiche na meseca viktoriq dimitrova

 

LZ: Най-вкусното нещо…?

– Ооо не, тук е невъзможно да отговоря! Обожавам да си похапвам и винаги ми е много вкусно. Обожавам десертите и това ми е най-големия порок. До момента, може би едно от най-вкусните неща, които съм опитвала са чуросите в Барселона! Чурос представлява нещо като толумбички, невероятно вкусни хрупкави пръчици, оваляни в захар и канела и вътре пълни с шоколад!

momiche na meseca viktoriq dimitrova

Първият път, когато бях в Барселона, съвсем случайно по време на разходка, намерих един дядо с малка домашна сладкарница, в която ги опитах за първи път. И се влюбих в този вкус! За съжаление, следващите пъти, в които бях там, не успях да намеря точно това място и се наложи да опитвам чуроси от други места. Е, нямаха нищо общо с този вкус! Мечтая да се върна в онази миниатюрна сладкарница и да изям поне пет от тези божествени чуроса.

momiche na meseca viktoriq dimitrova

LZ: Каква си в моден план?

– Хаотична бих казала. Един ден много се старая и обмислям целия си аутфит, на следващия слагам дънки и тениска и не го мисля въобще. Всичко зависи изцяло от настроението ми е момента. За съжаление или не, съм допуснала всичко, което се случва вътре в мен, да влияе изключително много на външния ми вид.

momiche na meseca viktoriq dimitrova

LZ: Ако е Casual стил, той е?

– Той е любим стил. Не мога да отрека, че се чувствам най-добре с маратонки и тениска. В момента съм почти постоянно с бели маратонки и бяла тениска. Това съчетание ми е страшно любимо. Хората ще си помислят, че нямам други дрехи, но това не ме притеснява. Белите тениски и ризи са нещото, което най-вече преобладава в моя гардероб. Обичам облеклото ми да е удобно и да ми е комфортно с него. И най-вече изчистено и стилно. Винаги съм предпочитала удобното пред екстравагантното.

momiche na meseca viktoriq dimitrova

 

LZ: Любим цвят за топлия сезон?

– Небесно синьо и бебешко розово, може би. Последните ми нови покупки са в тези цветове, въпреки че, за мен бялото си остава най-любим цвят особено през лятото. Той ми е голяма слабост, и почти никога не излизам от магазин, без да съм си купила и нещо в бяло.

momiche na meseca viktoriq dimitrova

 

LZ: Защо Bohemian style of life?

– Защото Bohemian е дума, съдържаща в себе си представата за артистични, пътуващи и мечтаещи хора. За мен Bohemian е начин на живот, който се определя от състоянието на душата. Когато душата ти е щастлива, спокойна и най-вече свободна да живее, така както иска, тогава Bohemian влиза в действие и прави живота ти незабравим.

momiche na meseca viktoriq dimitrova

Style е ясно какво означава. Обичам всичко да е направено със стил. И не говоря за модерен начин на живот, а за стилен. За съжаление много хора смятат, че когато облекат най-новите модели дрехи или си купят най-модерните неща, това означава, че са стилни. За мен не е така. За мен стила е нещо, което или имаш или нямаш, и е нещо, което не може да се създаде или да се скрие.

Life – живот. И не живот като в приказка. А истински живот, който съдържа в себе си всички емоции.

Като цяло в Bohemian style of life  показваме хора, които обичат живота и умеят да му се наслаждават пълноценно.

momiche na meseca viktoriq dimitrova

LZ: Ти с какво би променила начина си живот?

– Не знам дали искам да променя нещо кардинално, може би бих искала да спортувам повече. Защото усещам, че това е нещо от което имам нужда, но в същото време доста ме мързи. И битката, която се води в мен все още няма победител. Спортът е нещо прекрасно, и страшно ме е яд, че нямам психиката да го практикувам редовно. Както се казва “от понеделник започвам”, но от кой точно понеделник, не е ясно!

momiche na meseca viktoriq dimitrova

LZ: Приятелствата за теб са..?

– Нещо изключително важно. Вярвам, че човек живее пълноценно, когато има приятели до себе си. Те са хората, които го подкрепят, хората, които му помагат и го изслушват. Те са хората, които му казват истината в очите, дори и тя да не е приятна за ушите.

Обичам приятелите си страшно много. Докато растях, имах повече хора, които можех да нарека близки приятели, докато в момента най-близките ми мога да ги преброя на пръстите на двете си ръце. Това са хората, за които бих направила всичко! Обичам да им помагам както мога, да ги подкрепям и най-вече да ги правя щастливи. Според мен както в любовта между мъж и жена, така и в любовта между приятели, винаги трябва да даваш много, да правиш компромиси със себе си, да се грижиш за любимите си хора. Всеки човек е различен и всеки човек върви по свой път, но понякога съдбата ни дава хора, които да вървят до нас. И това е най-прекрасната разходка на света.

momiche na meseca viktoriq dimitrova

LZ: Най-милият ти момент е..?

– Той завинаги ще си остане само един, който за моя радост е запечатан завинаги в сърцето ми. Споделям го с Вас, защото с него искам да се опитам да опиша с думи силата, която се съдържа в едно мъничко човече. И как никога не трябва да спираш да се бориш за живота си! Моето бебе се роди килограм и малко, поради проблемна бременност и беше месец и половина в кувьоз, но въпреки това при нашата първа среща успя да стисне моя пръст и да ми даде усмивката на живота си! Усмивката, която промени целият ми живот. Усмивката, заради която се будя всеки ден с нови сили и с все повече любов в сърцето. Това не просто е най-милият ми момент, това е момента, в който осъзнах, че обичам това малко човече повече, отколкото обичам себе си. Този момент биха го разбрали всички майки, които по стечение на обстоятелствата са били принудени да родят месеци преди термина си. Само тези майки могат да разберат това чувство. Чувство на страх и болка, същевременно изпълнено с най-великата и силна любов на света! Тази между майка и дете. Благодаря на Господ, че ни помогна в този момент! И Благодаря на това страхотно дете, че избра Мен за своя майка! За мен е чест!

 

momiche na meseca viktoriq dimitrova

LZ: А най-забавният като майка?

– Като майка в последните почти четири години имам безброй забавни моменти. Детето ми е доста голям артист от малък, умее да забавлява хората и да ги кара да се смеят. В същото време, както всяко друго дете, той е доста добър манипулатор и винаги успява да получи своето по един или друг начин.

Един от най-забавните моменти беше, когато разбра за съществуването на духчетата. В този момент реши, че и той иска да е духче и първият му опит да се превърне в такова, беше като изсипа два пакета брашно върху себе си, за да стане бял като духче. Представяте ли си какво заварих аз по средата на детската му стая? Да, той беше успял да стане бял като духче и беше толкова щастлив и усмихнат от този факт, че въобще не забеляза, че освен него, всичките му играчки също бяха станали бели, както и целият килим, цялото му легло, целият коридор. А тази усмивка, която беше на лицето му, беше неописуема, това беше най-щастливото духче на света.

И сега може би, много хора биха ме упрекнали, че не съм се скарала или не съм го наблюдавала, за да направи такава беля. Прави са! Не съм се скарала и съвсем нарочно съм допуснала това да се случи. Той е дете! И няма нищо по-важно за мен, освен да има щастливо детство свързано с много забавни игри и незабравими моменти.

За неговата усмивка съм готова на всичко!

LZ: Готвенето не е най-силната ти страна. Но коя е всъщност?

– Може би една от най-силните ми страни е умението да комуникирам с хората. Всички мои близки хора, казват, че с мен се говори с лекота и спокойствие. Покрай мен, човек е свободен да каже всичко, което пожелае и никога не би се почувствал упрекнат, съден или нещо подобно. Както мога да говоря на сериозни теми, така мога в следващия момент да разкажа най-мръсния виц на света. Падам си доста приказлив човек и бих могла да кажа, че мога да говоря за доста неща, което помага в комуникацията ми с хората. За този въпрос, ако трябва да съм честна, попитах няколко близки приятели за тяхното мнение. И се постарах да ги цитирам, защото сама не бих могла да кажа. Вярвам, че собствената самооценка винаги се различава от тази на околните.

momiche na meseca viktoriq dimitrova

 

LZ: Любимото ти определение за зодията ти Лъв?

– Чела съм доста за зодията си, защото разбира се, ми е любима. Все пак ние Лъвовете си падаме малко самовлюбени. Най-любимото ми определение не е точно едно, няколко са.

Като за начало, това, че Лъвовете държим много на приятелите и семейството си, но не забравям, че понякога егоизмът в малки дози е здравословен. В някои ситуации поставяме себе си на преден план, без да се чувстваме гузни. Смятам, че всеки човек, трябва да е малко егоист, за да може да успее да обърне внимание на себе си и да направи всичко възможно, за да се почувства щастлив.

Лъвовете сме безкрайно упорити и целеустремени и когато решим, че искаме да постигнем нещо, влагаме сърцето и душата си. Това е едно от най-любимите ми определения за зодия Лъв.

Лъвовете сме непоправими оптимисти! Няма да видите никой Лъв да седи и да се оплаква, взирайки се само в проблемите в живота. В колкото и трудна ситуация да се намираме,  винаги ще намерим положителната страна на нещата.

momiche na meseca viktoriq dimitrova

LZ: Какво първо слагаш в куфара си?

– Когато пътувам, предварително подготвям всички сетове с дрехи за отделните дни. Пробвам съчетанията, които са ми били в главата, за да видя дали реално ще се харесам облечена по този начин. От скоро започнах много да следя и цветовата им гама, всеки сет да си отива с предишния. Избирам си цвят, който да бъде главен герой в дадено пътуване и спрямо него определям кои ще бъдат останалите ми дрехи. Когато съм готова с всички сетове ги прибирам. Затова, бих казала, че първо слагам в куфара си именно дрехите. След това всичко останало. С времето се улесних по този начин и вече мога да си събера багажа за буквално пет минути.

momiche na meseca viktoriq dimitrova

LZ: Мечтаното ти пътуване е до..?

– Две са местата, които делят първото място в моя списък с пътешествия. Първото е Япония. Влюбена съм в тяхната култура и ми е мечта да видя Сакура – цъфтежа на японската вишна. Японците дори са създали специален празник за съзерцаването на розовите дръвчета, наречен Ханами. Япония ми е в сърцето и заради тяхната история свързана със самураи и гейши. Много ми е интересна и нямам търпение някой ден да се потопя в тази атмосфера. Когато пътувам винаги отделям първите два дни за известните забележителности, които задължително трябва да посетя. След това започвам да обикалям всички тайни места, малки улички и по-далечни квартали, на които има само местни хора. Обичам да гледам как живеят, далеч от шумотевицата на големия град.

Второто място, което искам да посетя е Исландия. Ако трябва да си призная, това ми влезе в списъка след като видях клип на една песен сниман изцяло там. Зелените планини и черните плажове са останали в главата ми като нещо, което задължително искам да видя на живо.

momiche na meseca viktoriq dimitrova

LZ: Сладолед или захарен памук?

– Не обичам нито сладолед, нито захарен памук. Но и двете си ги похапвам понякога. Повече обичам толумбички. Тях мога да ги ям без да спра и точно поради тази причина никога не си ги купувам!

LZ: Бурна или тиха любов?

– Бурна! За мен любовта не може да бъде тиха. Тя е най-емоционалното нещо на света и в себе си носи всички нюанси на усещане. В една любов може да има всички възможни чувства на света, само не и тишина! Има ли тишина, няма любов.

momiche na meseca viktoriq dimitrova

 

LZ: И за финал, ще ни споделиш ли цитат от любимата си книга?

“- Обичахме се. Но нейните дяволи в комбинация с моите образуваха такъв ад, че можехме да разплачем и Данте.

Все още я обичам, но видя ли я, бягам.

Точно като дявол от тамян. Въпреки, че тя не е тамянът.

Не, не! Тя носи в себе си липсващата част от моя ад.

– А къде е раят ти, момче ?

– Пак при нея. В първите няколко мига на срещата. Преди да са се надушили дяволите ни.

– Колко разстояние ви е нужно?

– Живот..Живот и половина..

– Мария Лалева  „Живот в скалите“