Рубрики

Момиче на седмицата: Кристин Стефанова

momiche na sedmicata kristin ilieva stefanova

Магията на танца – сборът от всички видове емоция, които човекът може да изпита, стига да може да му се отдаде напълно. Усещане на една неподправена енергия, която е готова да те завладее до необятна степен и да те накара да почувстваш живота във всяка клетка от теб. За нея тези неща не са чужди, а напротив – те са нещо, което изпълва деня и духа й. Опознава всичките страни на балета – от неговото изящество до натовареността, която се усеща и в двете направления – физическа и емоционална. Покрай магията на танца, тя открива и друго, също толкова опияняващо и замайващо сетивата нещо – любовта – да, за нея става дума! Красива, страстна и завладяваща, тя я отпраща в Германия, където в момента живее и отглежда най-хубавото продължение на нея и нейния съпруг – техния син. С радост ви представяме в рубриката „Момиче на седмицата“ – Кристин Илиева Стефанова, неотразима жена, майка и съпруга.

momiche na sedmicata kristin ilieva stefanova

LZ: Завършила си балетно училище. Какво е за теб балета?

– За мен той е изкуството, което ме кара да чувствам. Освен изящество, красота, естетика и нежност, балетът носи един по-специален дух в себе си. Носи божествена енергия, омайна сила, която ме кара да онемявам и да се възхищавам. Енергиен заряд, който ме кара да се влюбвам, да страдам, да се радвам, да усещам, да чувствам, кара ме да живея. Предава ми емоции, за които сърцето мечтае или такива, от които се страхува до смърт. Балетът ми припомня, че съм човек, в истинския смисъл на думата и ме кара да го разбера с цялото си същество.

LZ: Коя е за теб най-трудната част от балетното изкуство?

– Танцуването изглежда очарователно, лесно и възхитително. Но пътя към успеха и постигане на това съвършенство не е по-лесен, от който и да е друг. Толкова е уморително, че тялото започва да плаче, дори и в съня. Има периоди на пълно разочарование, има дни, които убиват по малко.

momiche na sedmicata kristin ilieva stefanova

LZ: А най-красивата?

– Да, балетът е магическо танцово изкуство, дошъл e сякаш от друг свят, за да ни научи да живеем в този. За да ни припомни да чувстваме, да разбираме и да мислим. Изкуство, което ни дава възможността да преживяваме емоции за цял един живот в няколко кратки часа.

LZ: Танцът е неразривна част от теб. Била си част от „Secret Garden Show“ с Биляна Йотовска. Какво ти донесоха като емоции този тип танци?

– Имам прекрасната възможност да съм част от шоуто на Биляна Йотовска и Невена Воденичарска вече пет години съм в екипа на “Secret Garden Show”, което ми носи само позитивни емоции, пътувания и удоволствие, смесвайки полезното с приятното.

momiche na sedmicata kristin ilieva stefanova

LZ: Какво е за теб музиката и каква най-много обичаш да слушаш?

– Музиката, която слушам, определям според настроението си. Поп, рап, хип-хоп…

LZ: В кое направление усещаш най-голяма разлика между България и Германия?

– За съжаление в България няма достатъчно добри условия за реализация на хора, занимаващи се с изкуство. В Германия изкуството се цени и уважава, съответно реализацията е пълноценна. Разликата е в отношението и професионализма, дисциплината и отговорността, с която те се отнасят към теб и дадена работа. Те никога не принизяват качествата и способността ти. Приемат те с всички плюсове и минуси и ти помагат да се развиваш като личност, радвайки се на успехите ти.

momiche na sedmicata kristin ilieva stefanova

LZ: Кое най-много ти липсва от нашата страна?

– Моето семейство.

LZ: Кой е най-големият абсурд, с който си се сблъсквала?

– Най-големият абсурд е държавата, в която живеем.

LZ: Имаш пленяваща усмивка. Кой е най-честият виновник за нейната поява?

– Просто е. Една думичка. Едно местоимение. Той – всичко за мен. Той – щастието. Той – любовта. Той – красотата. Той – всичко. Как се нарича чувството? Любов е. Малко хора имат късмета да я изпитат. Тя не изисква да я търсиш. Ако знае, че ще я оцениш и ще си и изцяло отдаден, тя сама идва при теб. Неусетно. Неочаквано.

momiche na sedmicata kristin ilieva stefanova

LZ: С какво те промени появата на новия член на семейството?

– Животът ми се промени в една много положителна насока, майчинството ме научи, че трябва да се примиря с това, че не съм перфектна и в това няма нищо лошо. Наслаждавам се на новостите. В началото беше много трудно да се адаптирам към всички нови неща, но просто трябва да вярваш в човека до себе си и новостите се приемат.

Майчинството ме научи, че детето не е притежание, то е дар, велика възможност да отдадеш от съществото си най-доброто, на което те е научил животът; да станеш пряк участник в усъвършенстване на един нов човек. Влияейки се от мисълта, че очите са огледало на душата, се замислям какво искам да видя някой ден, като погледна детенцето си – очи, които излъчват само любов, вяра, ентусиазъм, страст и борбеност. Тъй като самата аз съм притежател на последните, смятам, че ще успея да предам точно този тип очи и на моето малкото човече Марк.

momiche na sedmicata kristin ilieva stefanova

LZ: Коя част от майчинството ти е любима?

– Да поемеш най-красивата роля в живота си – тази на майка, е велико преживяване. Една нова емоция обогатяваща душевността, даряваща с безброй качества. Всеотдайност, отговорност, самодисциплина, кураж, вяра и смелост са само една малка част от тях. Да наблюдаваш със собствените си очи как едно мъничко крехко създание се развива, променя, натрупва все по-нови и нови умения, е докосване до чудото.

momiche na sedmicata kristin ilieva stefanova

LZ: Как ти повлия бременността на начина на обличане?

– През цялата бременност бях в отлична форма и не ми се наложи да сменям гардероба си. Носих си всички дрехи до финала.

LZ: След раждането имаш ли нов стил?

– Аз съм човек, който държи на собствения си стил и индивидуалност, които не променям.

momiche na sedmicata kristin ilieva stefanova

LZ: Какво най-обичаш да носиш в ежедневието?

– В ежедневието се обличам предимно спортно-елегантно с риза, дънки и маратонки.

LZ: А за вечерни поводи?

– Винаги нещо елегантно, класическо с изчистени линии… и висок ток.

LZ: Ако трябва да избереше три неща за аутфит – кои биха били те?

– Дънки, боти и топ.

momiche na sedmicata kristin ilieva stefanova

LZ: По-какво си най-разпознаваема?

– С моята усмивка!

LZ: Перфектната вечеря за теб е..?

– Тиха вечеря с моето семейство, уют, свещи, хубаво вино и вкусна храна.

momiche na sedmicata kristin ilieva stefanova

LZ: Какво ще пожелаеш на читателите на LAZARA.bg?

– Пожелавам на читателите на „LAZARA“ да съумеят да направят така, че да се чувстват напълно свободни и независими от никой!