sunovnik davene davish se

Съновник Давене/давиш се – как се тълкува символиката на това да сънувам, че се давя?

Давенето насън може да представлява много неща, които подсъзнанието се опитва да предаде на сънуващия. Има няколко вида сънуване на удавяне и всеки сън може да има различно значение, в зависимост от обстоятелствата около човекът, който ги сънува. Сънищата с давене могат да ни разкажат много за ежедневните ни страхове и тревоги. Да се научим как да ги тълкуваме може да ни помогне да разберем по-дълбоките си страхове и да се научим да се справяме с проблемите си.

Поради наличието на водата, удавянето в съня изобразява страх да бъдем претоварени с трудни емоции или тревоги, така че често посочва борба – конфликти – или борба за оцеляване, която може да имаме в живота си. Удавянето насън също е свързано с борбата ни за оцеляване като човек, така че се отнася и до нашата идентичност, тъй като се занимава с отношенията ни с други хора, но също така и с нашия собствен вътрешен свят на инстинкти, телесни дейности и нужди.

sunovnik davene davish se

Давенето в океан насън е обща тема, но има вариации, които могат да разкрият много на сънуващия за неговия ежедневен начин на живот.

Да се удавиш, докато плуваш в океана, може да означава, че обикновено имаш добро схващане за емоциите си и плуваш заедно с приливите и отливите на живота си. Ако успееш да изплуваш от океана, но се задъхаш и потънеш, защото вече не можеш да стоиш над водата, това е индикация, че външните влияния просто са станали твърде тежки за теб и емоционално се поддаваш на натиска и стреса. Плаваемостта и балансът ти са останали извън центъра и това означава, че е време да се облекчи натоварването, за да изплаваш на повърхността отново. Така че, ако това се отнася до емоционална връзка, която е изчерпана или до работа, която е станала твърде стресираща, сънуването на удавяне е знак, че време да преосмислиш ситуацията и да се откажеш от това, което те дърпа надолу.

Ако сънуваш, че се давиш в океан и внезапно се преобърнеш под вълна или прилив, срещу който не можеш да се бори, това би означавало, че си бил „ударен“ от внезапна ситуация в живота, която е трудна за преодоляване или твърде емоционална за преживяване. Ако вълната те хвърля  в скалите или ги заобикаля, това може да представлява умишлено намерение от другите да те „удрят“ с болезнени думи или действия.

sunovnik davene davish se

Сънуването на удавяне в басейн има много различно обяснение от споменатото по-горе. Басейнът, за разлика от океана, е създаден от човека. Той не е естествено водно тяло. Той е изкуствено поддържан син и чист в рамките на изградената основа, която е умишлено произведена. Така че въпросът за сънуващия е, какво е станало в живота му, което изглежда чудесно отвън, има всички необходими работни части, но не е естествен образ? Това може да бъде кариера, съпруг, начин на живот и т.н.

Ако сънуваш, че се давиш в басейн,  това може да показва, че животът, който си изградил за себе си, вече не е устойчив. Време е да се намали и ликвидира това, което вече не служи за твоето щастие. Това е нещо, което трябва да избереш за себе си и да поемеш отговорността за него. Промяната е нещо добро и когато едно нещо умира, се ражда друго.

Ако сънуваш да се давиш в басейн, докато има много други хора, това може да означава същото, както по-горе, но в този сценарий може да преминеш през това публично. Други хора виждат това и наблюдават какво се случва. Независимо дали те се опитват да ти помогнат или просто те оставят да се удавяш, това също е важно. Ако има други хора и те също се давят в басейна, това може да представлява групова ситуация като цялото ти семейство или компания, която е в конкретна ситуация, която трябва да се промени. Водата насън, представлява емоция, така че носи емоционална тъга или загуба с този вид сън.

sunovnik davene davish se

Много хора сънуват удавяне в наводнение, цунами или буря, в която водата се издига бързо и те са пометени под силата на бързащата вода или на вълните. Такъв сън с давене може традиционно да означава как се справяме с емоционалното въздействие, което е естествена част от живота и може да бъде знак, че нещо емоционално въздействащо ще бъде засегнато от изненада. Това може да бъде финансова загуба, емоционална загуба или дори смърт на любим човек. Това също може да представлява за сънуващия как той се движи чрез емоционално въздействие, през което е преминал наскоро, особено ако не е успял да се справи правилно с житейските напрежения.

Тъй като това са природни бедствия, сънят напомня на сънуващия, че много неща, които са емоционално трудни, са естествена част от живота и как се справяме със ситуацията зависи от нас. Правилните умения за справяне и уменията ни за управление на стреса са жизненоважни за изцелението ни от скръб и загуба.