съновник котка

Съновник котка/котки – как се тълкува символиката на това да сънувам коте?

Сънят с котки символизира интуицията, а здравословното им състояние показва дали сънуващият се вслушва или пренебрегва интуицията си. Ако сънуваш сън с котка, която е болнава, това може да означава, че трябва да слушаш повече своята интуиция и да разчиташ по-малко на интелекта си. Сънуването на котки се тълкува и по други начини, тъй като пухкавите писани символизират женственост, мекота, независим дух, креативност, сила, нещастие, уязвимост, лош късмет, измама и лъжливост.

Най-големият проблем с анализа на сънищата е, че всичко при тях е много субективно. За съжаление не съществува интерпретация „едно значение, подходящо за всички“. Символите на съня могат да означават различни неща за мъжете и за жените. Символите също така могат да имат различни значения в зависимост от това какво е личното отношение на сънуващия към тях в реалния му живот. Допълнителна трудност е и това, че символите на сънищата могат да имат множество предполагаеми значения.

Присънването на котки или котка се тълкува от повечето съновници по следните начини:

Ако сънуваш котка, която е агресивна, това може да бъде знак за трудности за женски аспект за теб.

Ако в сън с котки изпитваш страх, това означава, че в реалния живот се страхуваш от нещо, свързано с твоята женственост. Сънят с котка в този случай може да бъде символ на някой в живота ти, който е злобен или коварен.

Когато сънуваш котки, които те драскат,  това е знак, че се чувстваш застрашен наяве.

Ако при сънуването на котка я търсиш, но не можеш да я намериш, това е метафора за твоя независим дух и за това, че чувстваш, че някой или нещо ти пречи да бъдеш свободен.

Ако спасиш насън котка, значи наяве ще възстановиш независимостта и силата си.

съновник котки

Когато видиш насън котки, които си играят, приеми това като знак да бъдеш по-безгрижен и игрив в собствения си живот. Котките в съня могат да отразяват нуждата ти да се чувстваш обичан, както и страха ти, че си неверен към другите,  но те те обичат.

Къщата, пълна с котки в съня, представлява прекомерни илюзии или наличието на неща в живота ти, които смяташ за неверни.

Ако ти се присъни котка, която е дива, това може да означава, че съседът ти може да се окаже опасен или че ще имате спор с него. Сънуването за битка с котка може да бъде предупреждение, че ще бъдеш ограбен или измамен по някакъв начин.

Прегръщането с котка в съня предполага, че враговете ти могат да бъдат „опитомени”.

Когато ти се присънят котки, които те ухапят, това символизира загуба, която обикновено се отнася до най-близките ти.

Черната котка в съня ти може да символизира присъствието на нещо в живота ти, което ти е неприятно.

Бялата котка насън е знак за трудности в реалния живот.

съновник котка

Присънването на котка на жена показва начина, по който тя самата вижда себе си. Това включва не само нейното физическо тяло, но и интуицията, независимостта, креативността и отношенията й с мъжете.

Присънването на котки на мъж символизира  отношението му към жените или начина, по който той мисли, че жените го възприемат. Мъркащата котка означава, че мъжът смята, че жените го намират за привлекателен и се чувства удобно да бъде около тях. Съскащата котка в мъжките сънища подсказва, че сънуващият се чувства отхвърлен от жените или има проблеми в отношенията си с тях.

Голяма група котки в съня означава, че трябва да внесеш повече фокус в живота си.

Сънуването на две котки, които изглеждат точно по един и същи начин означава, че може да се наложи да намериш по-добър баланс между собствените си нужди и нуждите на приятелите, семейството и работата си. Те са напомняне да не забравяш да се грижиш за себе си и не винаги да се тревожиш за другите.

Въпреки че възрастните котки в съня обикновено се свързват с независимост и самостоятелност, малките котенца се разглеждат като безпомощни същества. Сънуването за котенца може да означава, че се чувстваш уязвим, уплашен или имаш нужда от помощ. Котенцата в съня също може да символизират развиващата се нужда на сънуващия от независимост.