съновник змии

Съновник Змии – как се тълкува символиката на това да сънувам змии?

Ярките сънища предизвикват любопитството ни, а реалистичните понякога изглеждат като информация или предупреждение за бъдещето. Това са основните причини, поради които искаме да научим за тълкуването, анализа и смисъла на сънищата.

Змиите насън обикновено символизират страх или трансформация. Сънуването на змии е знак за страх от нещо в реалния живот или предупреждение за предстоящи промени. Независимо дали се сънуват змии в дома или ухапване от змия, значението на съня зависи от реалната ситуация в живота. Някои общи значения на сънуваните змии включват: страх, трансформация, секс, зло или знание.

Да се видят змии насън може да бъде или положителен, или отрицателен символ. Когато се анализират подобни сънища със змии, трябва да се помисли за подробности като например: какво прави змията, кой човек присъства в съня, както и какви са чувствата и отношението на сънуващия по време на съновидението.

съновник змии

Общите символични знаци на змии в съня се тълкуват от повечето съновници по следния начин:

Змиите често символизират промяна в живота или възраждане. Ако преживяваш трудности, тогава сънуването за змия може да е начинът, по който подсъзнателния ти ум ти помага да се примириш с битките, които водиш.

Ако видиш много змии в съня си, приеми това като символ на изобилие. Вътре в теб има преливащ извор на енергия, в който не си влязъл. Това може да бъде сексуална енергия или мъдрост.

Сънуване на змия може да бъде знак за пробуждане и изправяне пред страховете, ако си изплашен да се изправиш пред шефа си, пред ангажимент или пред трудна ситуация.

Ухапването от змия насън  е предупредителен знак за токсичен човек или предизвикателна ситуация, която може да ти навреди. Нещо от  миналото или в настоящето те притеснява, а ти съзнателно или несъзнателно го игнорираш. Това може да представлява и фактът, че се чувстваш парализиран или „в капан“ в настояща ситуация. Може би има нещо, което искаш да направиш, но не можеш да намериш решение или смелост за това. В положителна светлина, ухапване от змии насън също може да бъде символ, че нещо в живота ти ще се промени драстично. Краката представляват равновесието и ухапването там може да бъде предсказване на предстоящи промени.

съновник змии

Сънуването на черна змия означава, че в живота ти се крие нещо тъмно и зловещо. Това може да е знак, че трябва да бъдеш предпазлив към потенциалната опасност или подсъзнанието ти се занимава с депресията или тъгата, които изпитваш в реалния си живот. Може би има някакво емоционално разстройство, с което все още се справяш подсъзнателно. Виждането на черна змия насън обикновено е признак за лоша връзка или енергия в живота, но може да бъде и финансово предупреждение. Бъди внимателен с  финансите си и с хората около теб.

Червената змия в съня означава интензивна страст, вероятно сексуална. Това може да бъде и предупреждение за потенциална опасност. Ако видиш червена змия насън, разгледай  живота си в будно състояние и виж дали има нещо, за което този сън може да те предупреждава.

съновник змии

Ако сънуваш змия в дома си, първо трябва да помислиш какво може да представлява този дом. Това може буквално да означава жилището ти, но също така може да символизира семейството,  отговорностите,  финансите  или най-личните места на съзнанието ти. Сънуването за змия в къщата  може да означава едно от следните:

  • проблем в семейството си. Може би си в конфликт с някое от децата си или подозираш партньора си в изневяра;
  • финансови проблеми;
  • желание да се изнесеш или не се чувстваш щастлив в настоящото си жилище;
  • ако не живееш със семейството си, змията може да представлява лошите ти чувства към съквартирант или към хазяин.

Когато сънуваш, че си преследван от змии, най-вероятно чувстваш страх и паника. Това означава, че има нещо или някой в живота ти, който се опитваш да избегнеш. Тези чувства могат да бъдат предизвикани, защото:

  • си в ситуация с много малко възможности и трябва да направиш трудни избори или с други думи се чувстваш „като в капан“;
  • избягваш неприятна ситуация и подсъзнателния ти ум очаква да се изправиш пред нея. Може би си избягвал дадена задача на работното място, необходима медицинска процедура или нещо друго, което трябва да се направи.
  • искаш да кажеш нещо на някого, но не го правиш, за да не го нараниш.

съновник змии

Сънуването на жълта змия означава, че интуицията ти се опитва да те насочи към отговор на нещо. Ако имаш някакъв проблем, послушай я.

Виждането на мъртва змия насън символизира край на измама, изкушение или страх. Това сигнализира, че предстои промяна или ново начало. Ако убиеш змията, тогава преодоляваш или побеждаваш въпроса, който представлява змията.

Сънуването на отровна змия е знак, че трябва да внимаваш за токсичното поведение на човек в обкръжението си или да внимаваш за собственото си поведение.

Сънуването на двуглава змия представлява потиснати страхове и усложнения в будния живот на сънуващия.

Убиването на змии е положителен сън. Това означава, че можеш да преодолееш страховете и предизвикателствата, като напредваш по по-плавен и по-малко съмнителен път. Убиването на змия в съня представлява битка, с която трябва да се сблъскаш.

Змиите ще се появяват в сънищата, докато не се овладеят емоциите. Те представляват нещата, причиняващи стрес, тъга или гняв.