съновник рози

Съновник рози – как се тълкува символиката на това да сънувам рози?

Повечето цветя в сънищата се разглеждат като хубави символи. Розите насън могат да имат свое собствено значение и могат да представляват женственост, красота, любов или романтика. Те също може да имат някакво духовно значение. Използват се при изразяване както на положителни, така и на отрицателни емоции. Като растения, които разгръщат своите венчелистчета, розите в съня могат да се считат за символи на невинност. Цветът на растението, както и детайлите около съновидението трябва да се вземат под внимание при тълкуването на сън с рози.

Поради многото значения на розите, смисълът им в съня зависи от това, което лично се чувства към тези цветя в момента на сънуването им и именно това диктува тяхното значение. Ако се изпита копнеж или тъга, това ще символизира загуба в живота. Обикновено това не е нещо, което предстои, а нещо вече преживяно. Ароматни рози, които се дават или виждат с усещането за щастие от любов обикновено имат положителна нагласа, но също така може да са показателни за усещането за любов или щастие в реалния живот.

Розата е знак, който показва собствения ум, който се отразява на случилите се неща и е символ на  собствените чувства. Това цвете произвежда най-силния аромат и често поради това може да извади на повърхността много минали спомени, представени в сънищата. Когато сънуваш роза, това обикновено символизира любов по някакъв начин, но може да представлява и плодородие, възхищение и вярност. Цветът на розата също има специално значение в тълкуването на съня.

съновник рози

Ако млада жена бере рози насън това означава, че скоро ще получи предложение за брак, което ще й хареса.

Ако сънуваш рози с бодли, това показва, че имаш трудности или проблеми в личните си отношения. Алтернативно, сънят показва, че трябва да преодолееш някаква проблематична или „бодлива“ ситуация, преди да можеш да се възползваш от ползите, които розата символизира.

Ако млада жена сънува рози, които откъсва и събира в букет, това означава, че тя ще бъде много щастлива от предложението на някой човек, когото тя много харесва.

Сънуването на червени рози символизира любов, страст, женственост и романтика. Ако са тъмночервени: страст, сексуалност, гняв, предупреждение.

Белите рози в съня символизират чистота, трансформация, непорочност, и потайност. Ако се сънуват без слънце или роса, могат да означават сериозно заболяване.

съновник рози

В зависимост от детайлите на съня, жълтият цвят на розите може да има положителни или отрицателни подзначения. Ако сънуваното носи приятно или щастливо настроение, жълтото може да символизира ентусиазъм, енергия, жизненост и хармония. Въпреки това, ако сънят е бил неприятен, жълтото може да представлява страх и невъзможност да се вземе решение или да се предприемат действия. Той също така се отнася до изневяра или ревност.

Да видиш цъфнали и ароматни рози насън може да означава, че се приближава някакъв радостен повод и ще притежаваш любовта на любимия ти човек.

Присънването на изсъхнали рози означава смърт, раздяла или отсъствие на обичани хора.

Розовият храст в съня ти означава просперитет, ако е красив и пълен с цветя. Изсъхналият храст с рози в съня предсказва лош късмет или болест, която може да  нарани теб или член на семейството.

Мирисането на рози насън означава невъобразимо щастие и удоволствие. Този сън е знак, че трябва да забавиш темпото и да помиришеш розите, иначе ще пропуснеш някаква възможност или събитие в живота си.