Семейство

Вашият съпруг не харесва 6 неща във вас

съпруг съпруга

Научете кои 6 неща не харесва във вас вашият съпруг и помислете как да ги коригирате.

Със сигурност има много неща, които ви дразнят в мъжа ви и от време на време решавате, че той трябва да ги узнае и му ги съобщавате под една или друга форма. Питали ли сте се, обаче, кои са нещата, които той премълчава, но си мисли за вас и то не с добри чувства? Ето ви една възможност да научите.

Вашият съпруг не харесва 6 неща във вас

съпруг съпруга

 

1. Когато постоянно харчите пари безотговорно.

В един брак обикновено двамата съпрузи работят усилено, за да създадат един красив начин на живот с необходимите условия. Когато често ви се случва да харчите извън възможностите си, това показва липса на уважение и благодарност към съпруга ви за безбройните часове, които той прекарва, за да работи толкова усилено и да издържа семейството си. Не че има нещо лошо в това да се правят по-големи разходи от време на време, но само когато и двамата сте взели общо решение за разходите. Вие сте възрастен човек и можете – и трябва – да отговаряте за парите си.

съпруг съпруга

 2. Когато се подценявате.

Вашият съпруг ви обича. Оженил се е именно за вас, защото точно с вас иска да прекара остатъка от живота си. Когато често се оплаквате за фигурата си и начина, по който изглеждате, вие пренасяте това натоварване и върху него. Той би искал да се обичате точно такава, каквато сте. Както той го прави.

съпруг съпруга

 3 .Когато поставяте други хора преди него.

Когато сте взели решението да се омъжите за него, сте се съгласили доброволно той да бъде приоритет за вас. Бракът е партньорство и като партньори в него трябва да поставяте половинката си винаги на първо място пред всичко останало. Когато поискате съвет за важно решение от някой друг или се доверите на друг, преди на него или съобщите важна новина на някой роднина, преди да кажете на него, това го наранява. А също така и бракът ви. Поставяйте го винаги на първо място.

съпруг съпруга

 4. Когато го сравнявате с някой друг.

Може съпругът на колежката ви да й изпраща цветя в службата, защото вероятно е получил дългоочакваното повишение или съседът почиства по-бързо двора и помага на съседката повече, отколкото вашия мъж, но ако си мислите, че като му кажете всичко това ще го мотивирате – грешите. Единственото, което ще предизвикате с подобни сравнения е възмущение и обида.

съпруг съпруга

 5. Когато го подценявате.

Бракът ви е връзка, в която вие двамата играете много важни роли. Ако постоянно му натяквате нещо, говорите му така, сякаш е дете или го унижавате – на саме или пред свидетели – трябва да сте на ясно, че това е нещо напълно излишно и изключително вредно за вашия брак. Говорете с него като с възрастен, с разбиране и уважение, както бихте очаквали от него да говори с вас.

съпруг съпруга

 6. Когато го натоварите с вашия стрес веднага, щом прекрачи прага.

Всички имаме лоши дни. Понякога е лесно да се освободим от цялото събрано напрежение като го излеем върху най-близките си. Но също както мъжът ви не знае за всяко изпитание, което се е изпречило на пътя ви през деня, така и вие не знаете с какво се е сблъскал той. Попитайте как е минал денят му. Нека вашият дом е място на комфорт за него, в което да се връща с желание. Когато времето е подходящо, говорете с него спокойно за всички трудни ситуации и му позволете да бъде внимателен слушател – не боксова круша.

Никой брак не е перфектен. Но винаги помнете, че двамата сте от един отбор.

съпруг съпруга

източник:familyshare.com

error: