Семейство

Родителски хитрини, които ще направят децата по-независими

хитрини

12 родителски хитрини, които ще направят децата по-независими.

Повечето родители искат малките им деца да бъдат по-независими. Това в най-общия смисъл означава децата да се събудят, да измият зъбите си, да се облекат за детска градина или училище и не се бъркат лявата и дясната си обувка – и най-важното тук е, да направят всичко съвсем сами, без никаква помощ. Това е сбъднатата мечта на родителя, нали?

Със събраните интелигентни родителски хитрини по-долу се надяваме да помогнем на малчуганите как лесно могат да контролират ситуации от ежедневието, които им представляват затруднения. Надяваме се те да научат децата как да станат по-независими.

Родителски хитрини, които ще направят децата по-независими

хитрини

 • Как да не разливат разтвора за сапунени мехури.

Всеки родител се е сблъсквал с този проблем поне веднъж. От една страна, детето е развълнувано от ловенето на мехурчетата. От друга страна, то иска да държи контейнера със сапунена течност и да издухва мехурчета през процепа. Доста трудна задача за един малък човек, не мислите ли? В резултат на разсипания разтвор подът става много хлъзгав, а детето – разстроено, заради цялото това нещо. Опитайте този прост трик: прикрепете контейнера за крака на стола с помощта на тиксо. По този начин детето ви ще получи нов и готин механизъм за не-разливане на течността за балончета, с които  да играе.

хитрини

 • Как да се предотвратят накапванията по ръцете и дрехите от сладолед на клечка.

Сладоледът няма да съсипе дрехите на детето ви, ако използвате хартиена формичка за мъфини. Пробийте малка дупка по средата, в която да пъхнете клечката и нека всички разтопени сладоледени капки да падат в нея.

хитрини

 • Как да са по-организирани.

Помогнете на децата си с тяхната програма чрез създаването на такъв забавен и колоритен часовник за тях. Просто създайте цветен код върху сегментите на детския часовник и от този момент нататък те ще знаят кога е време да играят или да си вършат домашните задължения.

хитрини

 • Как да превърнат домашните задължения в забавна игра.

Вашето дете с удоволствие ще измете, ако включите целия процес на метене в една игра. Използвайте някое колоритно тиксо, за да се направите квадрат на пода и му кажете, че специалната му мисия е да вкара всичко от пода вътре.

хитрини

 • Как детето да не бърка ключовете.

Ако имате доверие на детето си с ключовете, опитайте този трик. Боядисайте в различни цветове ключовете за отделни помещения и вашето дете лесно ще запомни кой ключ коя врата отваря.

хитрини

 • Как детето да не бърка обувките си.

Децата често имат проблеми да различават ляво от дясно и така те често бъркат и обувките си. Просто разполовете една лепенка и поставете по половин стикер във всяка обувка. Вашето дете може да сглоби парчетата на стикера и да обуе обувките си върху правилния крак.

хитрини

 • Как правилно да държат химикал.

Ако искате вашите деца да се научат как да държат химикалка или молив правилно, опитайте да използвате салфетка: кажете им, че трябва да я скрият под четвъртия и петия си пръст.

хитрини

 • Как да не се заключват.

Използвайте мако тиксо, ако искате да предотвратите случайното заключване на малки деца сами в стая или когато се нуждаят от вашата помощ, когато имат нужда да им се отвори затворена врата. Децата обичат да блъскат вратите, нали?

хитрини

 • Как да използват точното количество тоалетна хартия.

Цветни стрелки „Стоп“ на стената под ролката с тоалетна хартия ще кажат на детето ви от колко хартия има нужда.

хитрини

 • Как да си мият зъбите в продължение на две минути.

Трудно е за децата, а понякога дори и за възрастните, да знаят дали са прекарали достатъчно време в миене на зъбите си. Пясъчен часовник, създаден да изтича в продължение на 2-3 минути е идеалното решение за вас и вашето дете. Друга умна идея е да се намери детска песен, която продължава най-малко 2 минути, след което да се включва всеки път, когато вашето дете мие зъбите си.

хитрини

 • Как да не се изгубят в мола.

Лесно е за дете да се изгуби в един мол или по време на едно претъпкано с хора събитие на улицата. За да намерите детето си по-бързо, опитайте това. Напишете вашия телефонен номер, неговото / нейното (или вашето собствено) пълно име на китката на детето си с перманентен маркер преди да излезете. Също така, научете детето си как да се държи в такава сериозна ситуация. Например им кажете, че трябва да чакат на същото място, където са се загубили или могат да се обърнат към някоя жена с дете или служител в магазин за помощ и т.н.

хитрини

 • Как да се държат, докато родителите им товарят покупките.

За да се предотврати тичането на хиперактивните ви деца около паркинга, докато сте заети с разтоварването на пазарски чанти или на по-малките деца, предлагаме една забавна игра. Поставете ярък стикер на колата си и кажете на детето си, че то е един трансформатор робот, който се нуждае от презареждане на  батериите си в този момент.

източник:brightside.me