Сватбени халки символ на вечната любов

svatbeni halki bqlo zlato cirkonii

Сватбени халки символ на вечната любов, звучи романтично нали? Дай Боже всеки му. Оказва се, че те датират още от времето на древните египтяни. Датират от преди 3000 година, включително папирусовите свитъци, използвани за доказателства, сплитали са пръстени от коноп или тръстика, които са били разменяни между младоженците. Египет разглежда кръга, като символ на вечността, а пръстенът служи за обозначаване на вечната любов между двамата. От тук произлиза и практиката да се носи брачна халка на безименния пръст на лявата ръка, където египтяните са вярвали, че се намира вената, отиваща директно в сърцето.

 Сватбените халки са традиция от векове

svatbena halka bqlo zlato cirkonii

Венчалните пръстени или така наречените сватбени халки, често, но не винаги се изработват от метал. Показват, че носещият ги е женен/омъжена. В зависимост от местната култура, се носят на левия безименен пръст. Обичаят да се носи такъв пръстен е разпространен широко дори извън границите на Европа. В Съединените щати, брачните халки са били носени първоначално само от жени, но през XX век те станали обичайни и за мъжете. Тази традиция датира от много векове, част от сватбените обичаи на различните народи и религиозни групи. Те съществуват в много форми и са направени от различни материали, най-често пръстените се изработват от злато или друг благороден метал.

 Исторически стилове на сватбените халки

svatbena halka jalto zlato diamant

Gimmal пръстените са характерни с два или три обръча, които се „вплитат“ заедно, за да образуват един пръстен. През 1500 г. и 1600 г., европейските съпрузи връчвали gimmel пръстен на жените си. Подобните на пъзел пръстени се състояли от две фиксиращи ленти. Булката и младоженеца носели една от тези ленти след годежа си, а двете ленти се събирали на сватбената церемония. След нея съпругата е носела комбинацията от двете части на пръстена.

svatbeni halki bqlo jalto zlato

Поетичните пръстени били популярни по време на Възраждането. Възникнал под формата на лента от чисто сребро с изписано стихотворение или друг подобен надпис в израз на любов.

halki svatbeni stomana

Има много други исторически стилове на пръстени съществували по времето на различните народи. Например от времето на византийската епоха върху пръстените са изобразявали Христос. Също така е имало пръстени тип пъзел. Били са съставени от няколко парчета, които е трябвало да се свържат в един пръстен (само при определен начин на подреждане). Целта на този пръстен е била да бъде много трудно да се сложи правилно. В случай, че съпругата си свали халката, съпругът й щял да разбере. Оставяме ви да се насладите на една съвременна и модерна колекция от сватбени халки с различни дизайни и от различни материали.

halka svatbena jalto zlato diamanti

 Релефни халки за сватбена церемония от бяло и жълто злато

svatbeni halki bqlo jalto zlato

 Елегантен дизайн на сватбени халки за него и за нея

svatbeni halki bqlo jalto zlato kamani

 Халка за сватба в ретро стил от бяло и жълто злато

svatbeni halki bqlo jalto zlato retro stil

 Сватбени пръстени изработени от платина

halki svatba platina sivi

Халки в мъжки и женски вариант от бяло злато (с диаманти за нея)

svatbeni halki bqlo zlato diamanti

 Венчални пръстени с диаманти

halki svatbeni diamanti

svatbeni halki jalto zlato diamanti

halki svatbeni jalto zlato kamani diamanti

 

halki retro dizain kamak sivi

svatbeni halki titanii sinq lenta

zlatni svatbeni halki

halki svatbeni graviran nadpis zlato

halka svatbena zlato diamanti

halki svatbeni pletenica zlatni