svatbeni pravila

10 сватбени правила за нарушаване.

Традициите са нещо хубаво, но това не означава, че трябва да се следват сляпо, ако се разминават с разбиранията ви за нещата. Вече е 2016 и сватбата на майка ти вече е много демоде. Ако има някакви сватбени правила, които са се спазвали през онова време, това не те задължава да ги повтаряш. Единственото, което не трябва да забравяш е, че една сватба е празненство на истинската любов. Бъди от булките, който казват: “Аз го направих по моя начин.” Ето, 10 съвета за чупене на шаблона.

10 сватбени правила за нарушаване

  • Пръстени.

Историческото им значение е да покажат на света, че вие сте собственост на големия си и силен мъж, който е излязъл в големият страшен свят, за да се бори с мечките и да робува на важната си работа, докато вие си стоите в къщи, отглеждате шестте си деца и перете на ръка…Защо вместо халки не си направите еднакви татуировки за двойки? Много по-модерно е, а и в случая е по-важна да споделите психически връзката си – не бижуто.

  • Момичета, момичета, момичета.

След като получите романтичното предложение за женитба, седнете и говорете с близките си приятелки. Кажете им, че няма да ги измъчвате с популярното състезание с моминско парти и годежно парти, на което да те поставят на пиедестал през следващата година. Просто изберете една разкошна сватбена рокля и ги помолете да ви придружат до олтара.

  • Подаръци.

Едва ли ще имате нужда от всички онези кухненски пособия, които всички ще решат да ви подарят за сватбата. Защо не спестите на гостите и на себе си неудобството и просто не помолите за пари в брой? Изпратете една от шаферките с кошница с надпис “Приемане вноски.” след церемонията, средствата от което да използвате за смяна на дограмата, електрически уреди, изплащане на студентски заеми, благотворителност по ваш избор и т.н.

  • Професионален фотограф.

Макар това да не е сред задължителните сватбени правила за нарушаване, съгласете се, че това е имало смисъл в отминалите години, когато не е имало фейсбук албуми и инстаграм хаштагове и хората не са имали телефони с камера в джобовете си. Да имаш сватбен албум с кожени корици на масата за кафе не е единственото доказателство, че цялото събитие се е състояло. Но ако споделянето в социалните медии не ти допада, защо не раздадете на гостите си по един апарат за еднократна употреба и да оставите пияните си приятели и роднини да запечатат на лентата кадри от партито? Накрая ще имате весели и щури спомени, без да очаквате лайкве, защото за вас и за присъстващите на тържеството ще са безценни.

  • Голямото появяване.

Определено има нещо привлекателно в момента, в който младоженецът за първи път вижда булката, която е облечена в красивата си сватбена рокля, но при положение, че сте прекарали заедно всеки ден, откакто се срещнахте, това необходимо ли е наистина? Едва ли е толкова важно да прекарате разделени деня преди сватбата си, а по-скоро петте минути, в които вървите към олтара и слушате думи за вярност, любов и остаряване заедно – нещата, които са ви довели до този момент да сключите брак.

  • Нещо старо, нещо ново.

Това не те ли стресира? Какъв е смисъла изобщо? Защо е нужно да добавяш още нещо излишно в списъка със задачи? И в тази връзка да поговорим и за жартиера – ластичната лента от фалшива дантела, която спира циркулация на кръв в горната част на бедрото. И всичко това, за да може пияния ви чисто нов съпруг да го свали и да го хвърли на някой ерген, който се надява да забие нещо евентуално? По-добре се откажи от поредното в списъка със сватбени правила за нарушаване.

  • Предаване на булката от бащата.

Вместо да се държите за края на ръката на баща си и да изглеждате като жертвено агне, защо не приближавате към олтара сама или заедно с любимия си? Или изобщо отложете тази част. Когато гостите заемат местата си, могат просто да се насладят на церемонията как ставате официално съпруг и съпруга.

  • Първият танц.

Танцуването на валс сякаш сте във виенска бална зала през 1932 г. не е ли странно? Да не споменаваме, че уроците по танци, които ще ви подготвят за това струват пари и време. А и милионите очи, които ще следят всяка ваша стъпка? Не, благодаря.

  • Храненето с торта.

Друга неудобна история, която някои смятат за сватбено правило – как двамата се насочвате към бара с десертите и се храните един друг с парче от красивата сватбена торта, докато върху ви се изсипва порой от светкавици. Макар и забавно за околните, да си цапате ръцете, дрехите и грима не е толкова приятно.

  • Сложен меден месец.

Защо вместо това не опитате алтернатива под формата на ваканция, през която няма да излезете от в къщи?  Или резервирайте стая в близък хотел за няколко дни, пийте шампанско и се забавлявайте. Наречете го дълъг уикенд и попитайте управителя на хотела, дали басейна може да остане отворен до късно за лично плуване.

източник:vogue.com