антибактериален гел за ръце

Ще ви представим една страхотна рецепта за антибактериален гел за ръце, която е лесна за приготвяне в домашни условия. Гелът от алое вера стои в основата на тази рецепта. Той осигурява прекрасно омекотяване и хидратиране на ръцете. Не позволявайте терминът „гел“ да ви заблуждава, това е гъст и лепкав гел, като например за коса. Той е копринен и лек. Освен това се абсорбира бързо от кожата. Разберете как си направите алое вера гел у дома, който да използвате за направата на домашен антибактериален гел за ръце

Може да използвате този гел за ръце за дезинфекция, като полеете по необходимост и втриете в ръцете си. Рецептата отнема само няколко съставки и малко време за приготвяне. Етеричните масла от лавандула и чаено дърво са звездите в този домашен гел за дезинфекция на ръце. И двете масла са известни със своите антибактериални свойства. Един съвършено естествен начин за унищожаване на нежелани бактерии.

Рецепта за домашен антибактериален гел за ръце

1 ч.ч. гел от алое вера
24 капки етерично масло от чаено дърво
24 капки етерично масло от лавандула
Стъклена бутилка

С помощта на фуния добавете всички съставки в стъклената бутилка. Разклатете, за да се смесят добре всички съставки. Не забравяйте да раклащате добре преди да използване, за да помогнете на етеричните масла да се разпространят по-добре в алоето.

Етеричните масла от лавандула и чаено дърво са отличен избор за тази рецепта. Бихте могли да ги промените, за направата вашия домашен антибактериален гел за ръце. Просто изберете любимия си аромат и вземете висококачествено етерично масло, като добавите 48 капки от него. Препоръчваме да използвате и домашен  алое вера гел без консерванти.