Здраве

5 начини да пречистите тялото и духа си

начини да пречистите тялото и духа си

начини-да-пречистите-тялото-и-духа-си

Липсата на достатъчно почивка и стресът оказват разрушително влияние върху психиката и физиката ни. Но добрата новина е, че има 5 начини да пречистите тялото и духа си само за два дни, за да не изглеждате и да не се чувствате изтощени. Това състояние ви прави непродуктивни, а от там и неуспешни. Напрегнатият начин на живот поразява красотата ви не само от вън, но и от вътре – кожата посивява, а вътрешната хармония се нарушава. Ето защо е много важно да отделите време за себе си. Макар да е лесно да заблудите околните, че се чувствате добре, преструвките няма да доведат до нищо добро. Използвайте пълноценно уикенда си и се ревитализирайте, за да посрещнете новата седмица с нови сили.

5 начини да пречистите тялото и духа си

начини да пречистите тялото и духа си

1. Свържете се с природата

Целебната сила на природата е изключително мощна. Тя може да излекува тялото и духа ви незабавно, както и да подобри качеството на живота ви като цяло. Това не означава, да прекарате два дни в парка или в близката гора. Означава да прекарате няколко часа рано сутринта и късно вечерта, просто наслаждавайки се на свежия въздух и слушайки естествените звуци. Оставете мобилния си телефон вкъщи. Не се обаждайте на приятелите си, а останете на саме със себе си. Наблюдавайте птиците, помиришете цветята и погледайте буболечките, които пълзят. Може всичко това да ви звучи смешно, но ако опитате, ще ви хареса.

начини да пречистите тялото и духа си

2. Събудете се преди изгрева

Ако страдате от претоварване с информация знаете, че е трудно да мислите ясно и да вземате правилните решения. Може да спите достатъчно, но въпреки това да се чувствате изтощени. Проблемът се състои в това, че си лягате и се будите в неправилното време. Отивайте в леглото си рано и се събуждайте преди изгрева. Не само че ще се почувствате по-енергични, но и ще успеете да свършите повече неща. Докато другите спят, вие може да се наслаждавате на живописен изглед и да преосмислите целите и приоритетите си в живота.

начини да пречистите тялото и духа си

3.  Отидете на масаж

Макар да е за предпочитане да посетите професионален масажист, всеки включително и детето ви може да ви направи приятен масаж, ако нямате възможност да платите за това. Тази терапия има множество ползи за здравето и е бърз начин да ревитализирате тялото и ума си само за минути. Редовните масажи намаляват стреса, облекчават главоболието и болките в гърба, отпускат напрежението на мускулите и подобряват съня.

начини-да-пречистите-тялото-и-духа-си

4. Прекарайте тези два дни без Интернет

В свят, който се задвижва от медиите е трудно да си представим дори и един час без Интернет. Много хора са дори обсебени от социалната медия – проверяват  Facebook и Twitter преди лягане и след ставане от леглото. Освен това, стоят на линия през целия ден без да осъзнават, че пропиляват ценно време и съсипват психическото и физическото си здраве. С цел да пречистите тялото и духа си  ограничете достъпа си за два дни от влиянието на Интернет. Излезте навън, огледайте красивата природа наоколо, намерете нови начини за забавление и им се наслаждавайте. Сутрешна йога, кратко тичане в парка и четене на книга преди лягане са много по-добра алтернатива.

начини-да-пречистите-тялото-и-духа-си

 5. Тичайте или се разходете рано сутринта

Тичането рано сутрин повишава енергийните нива на организма, повдига настроението и помага да се отървете от негативните мисли. Не се натоварвайте – 10 минути ще бъдат достатъчни да освежите мислите си и да витализирате тялото си. Да не споменаваме, че това ще спомогне и за отслабването и добрата форма на тялото ви. Ако по здравословни причини не можете да бягате, разходката е чудесна опция.

Inline
Inline