Здраве

Детокс вода с плодове за безупречна кожа и добро здраве

detox voda

detox voda

Вижте кои са най-подходящите плодове, с които лесно да си приготвите детокс вода в домашни условия.

Когато става дума за красотата на вашата кожа и пречистването на тялото, всичко се свежда до водата. Може да направите детокс на организма и да го пречистите от токсини и шлаки с прием на около 3 литра вода дневно и спазване на стриктна детокс диета, но ако това ви изглежда непосилно, ви предлагаме една много по-приятна алтернатива с плодова вода за детокс. Тази свежа напитка става все по-популярна и съществува в множество варианти на вкусове. Именно многото опции ни накараха да проучим кои от тях са най-полезни и богати на ценни за подсилването на кожата съставки. Консултирахме се със сертифицирания диетолог Джесика Фишман, която има  консултантски бизнес  в Ню Йорк,  която съветва да търсят плодове като цитрусови плодове, пъпеши и малини, които са с по-високо съдържание на вода за хидратация и антиоксиданти и помагат на увредената и суха кожа. Много хора предпочитат да пият охладена детокс вода с плодове, престояла за една нощ в хладилника, докато други избират да добавят листа свежа мента преди да отпият от нея. Ето и кои са най-добрите опции на вода за детоксикация според нея.

Детокс вода с плодове

detox voda s plodove

  • Детокс вода с цитруси.

Цитрусовите плодове играят ключова роля в образуването на колаген и са антиоксиданти. Това е причината да са толкова популярни като съставки за детоксикация на организма и подхранване на кожата.

detox voda

  • Детокс вода с малини.

Тези плодове съдържат витамин С, който също е от жизненоважно значение за формирането на колаген в кожата. Те са богати на антиоксиданти, включително на антоцианини, които спомагат за намаляване на възпаленията.

detox voda

Боровинките са богати на антиоксиданти, витамин С, антоцианини и профилактични вещества срещу рак като флавоноиди и полифеноли.

detox voda

Динята е богата на антиоксиданта ликопен, който се бори с остаряването на кожата и това е причината да е подходяща за приготвяне на вода за детокс.

detox voda

  • Детокс вода с манго.

Мангото е отличен източник на витамини А и С, а също така и на антиоксиданти, които помагат за поддържане на здрава кожа.

detox voda

  • Детокс вода с киви.

Кивито е чудесен източник на антиоксиданти, включително на витамин С и Е; То също така съдържа цинк, който помага за здравината на косата, кожата, зъбите и ноктите.

източник:marieclaire.com