Диети и Спорт

Как да избегнете или намалите целулита

celulit kardio uprajneniq

kak da izbegnete ili namalite celulita

Знаете ли как да избегнете или намалите целулита, ако вече имате т.нар. „портокалова кожа“ на някои зони от тялото си? Този проблем се среща почти при всички жени, така че приемете това спокойно, колкото и неприятно да изглежда. Въпреки, че няма начин напълно да се отървете от нежеланото набръчкване под кожата, има няколко лесни неща, които може да направите, за да го намалите видимо или да предпазите гладката си кожа от появата му.

Ето как да избегнете или намалите целулита, като спазвате тези 6 правила

celulit kardio uprajneniq

1. Стопете мазнините с кардио

Целулитът е вид мазнина, затова трябва да я стопите като всяка друга. Интензивните кардио упражнения като бягане, каране на колело, катерене или посещение на кардио тренировки, са вашето най-голямо оръжие срещу „портокаловата кожа“. Имайте в предвид, че може да отнеме няколко месеца, преди да забележите подобренията в структурата на кожата и намаляването на общия процент на телесните мазнини, така че бъдете търпеливи.

celulite uprajneniq otslabvane

2. Стегнете мускулите

След като веднъж намалите мазнините в тялото си, изградете силни и чисти мускули, като ги стягате с подходящите за целта движения, като се насочите към проблемните места.

Съчетайте физическите упражнения със здравословно хранене

celulit hranene zdravoslovno

3. Хранете се правилно

Наясно сте, че здравословното хранене върви ръка в ръка с постигането на здраво и красиво тяло без излишно тегло. Колкото по-малко мазнини има в тялото ви, толкова по-малко целулит ще се появи. Спазвайте хранителен режим, които включва консумация на плодове, зеленчуци, постни протеини, полезни мазнини и пълнозърнести продукти.

celulit otslabvane technosti sok

4. Хидратирайте се

Намаляването на нежеланата поява на целулит може да се постигне много лесно, само с пиене на правилните течности – за предпочитане минерална и трапезна вода, неподсладен билков чай, прясно изцедени сокове и смути. Поддържането на организма хидратиран подобрява текстурата на кожата, защото му помага да се освободи от излишните течности, които може да задържа.

celulit otslabvane san

5. Спете достатъчно

Добрата почивка през нощта е полезна за сърцето и предпазва от разболяване, намалява риска от високо кръвно налягане, а също така спомага и за намаляване на теглото. 7-8 часа редовен и качествен сън помагат също в борбата с целулита.

celulit namalqvane otslabvane

6. Приемете го

Независимо, че се храните правилно и спортувате редовно, нищо не може да накара целулита да изчезне напълно. Вместо да се разочаровате от това, просто го приемете. 80 % от жените по света имат същия проблем. Не се измъчвайте с отчаян поглед, гледайки тялото си и мислейки за начина, по който искате да изглежда. Просто си сложете банския костюм и се насладете на хубавия ден.