лунна диета

Лунна диета е ефикасен начин за загуба на тегло. Всяка жена, която държи на добрата си фигура поне веднъж в живота си се е подлагала на диета. Повечето хранителни режими изискват продължително и строго спазване, което всекидневно подлага на изпитание волята. Не и този вид, наречен „лунна диета„,  защото е съобразен с циклите на земния спътник. Ако искате да дефилирате на плажа с невероятния си нов бански костюм и да изглеждате зашеметяващо, имаме добри новини за вас. Лунната диета трае само 24 часа, за разлика от всички други продължителни и изтощителни диети.  Освен това ще разтовари организъма ви и ще се почувствате много по-жизнени и енергични, без да усещате неприятното чувство на глад. Звучи толкова лесно, че дори не е за вярване, нали?

Добре известно е, че луната оказва влияние върху нивото на водите на Земята, и по-конкретно, на океаните и реките. По същия начин тя влияе и на водата в човешкия организъм. Лунната диета е съобразена с това и се използва силата на луната, за да прочисти организма от токсините и да редуцира теглото. В специалните дни всеки месец от годината, човешкото тяло може да загуби до 2,700  кг само за едно денонощие.

Защо лунна диета?

Хората от векове са забелязали, че влиянието на Луната е осезаемо и се забелязва промяна в поведението на всички живи същества на Земята. Гравитационното притегляне на Луната диктува прилива на водата в океаните. Месечният цикъл на жените се движи паралелно с цикъла на земния спътник. В този смисъл тя оказва въздействие и върху водата в човешкото тяло. Тя съставя 60% от него. Когато Луната достигне своята пълна фаза и започне нова, гравитационното й притегляне се обединява със слънчевото за по-голям гравитационен ефект. Този период на нарастване трае около 24 часа през всеки месец от годината.

Лунната диета има два плана – основен и удължен. Основният се състои в приемането само на вода, чай и фреш за едно денонощие. Това трябва да се приложи на пълнолуние или на новолуние. През това време, докато вие постите, тялото ви ще се пречисти от токсините и ще се отърве от няколко излишни килограма. Удълженият план започва с постене на пълнолуние, като при основния, но продължава и предоставя допълнителна възможност за загуба на повече килограми и здравословно хранене по време на основните фази на Луната. След хидратиращия лунен ден е препоръчително тялото ни да се захрани с по-лека храна като например пилешко месо, зеленчуци, плодове, печени храни, кисело мляко.

Още едно от предимствата на Лунна диета е, че тя може да се съчетае с всички други. Ако в момента спазвате определен хранителен режим, за по-голям ефект може да се възползвате и от постните дни.

Ползите от лунната диета

Както вече стана ясно, благодарение на т.нар. лунна диета вие ще прочистите тялото си и ще стопите излишни килограми от него. Освен това ще засилите имунитета и съпротивителните сили на организма си. Кожата и тенът на лицето ви ще изглеждат освежени. Също така може да ускорите ефекта от  вече започната диета. Друг съществен плюс е нейното удобство, защото не е нужно да приготвяте определени менюта или да следвате графици и да спазвате часове за отделните хранения. Всичко, което трябва да консумирате, когато сте гладни, е минерална вода и прясно изцеден сок без добавени подсладители. Много жени и мъже по света са почитатели на този вид разтоварващи дни и ги спазват стриктно. Дори да поддържате перфектни мерки, лунната диета ще се отрази благоприятно върху здравето ви.

Лунната диета следва различните фази на Луната – новолуние, първа четвърт, пълнолуние и последна четвърт:

Новолуние – Луната е с тъмната си страна към Земята. Не може да бъде видяна, тъй като се намира между Земята и Слънцето.
Първа четвърт – Дясната половина от лунната повърхност е осветена.
Пълнолуние – Когато Земята е между Луната и Слънцето. Целият лунен диск е видим.
Последна четвърт – Лявата половина от лунната повърхност е осветена.

Стриктното спазване на диетата, може да ви освободи от минимум 1 кг при всяко пълнолуние, като теглото би се запазило, но само ако се въздържате от храна по време и на другите три лунни фази.

За жените, които са бременни, кърмят или се опитват да забременеят е препоръчително да отложат тази диета за определено време. Ако имате каквито и да е съмнения относно съвместимостта на лунната диета и здравословното ви състояние, не се колебайте да се консултирате с лекуващия ви лекар.