Упражнения за корем – 6 ефикасни движения

упражнения за корем

упражнения за корем

Представяме ви шест упражнения за корем, които са създадени от Дженифър Уилямс – професионален балетен танцьор и пилатес инструктор. Тя е съчетала най-добрите движения и от двете физически тренировки, за да създаде своята супер ефективна техника. “ Тя е модерна и забавна„, обяснява Джени. Заниманията продължават един час и ще ви раздвижат от глава до пети, но тук ще обърнем внимание само на няколко хипер фокусирани ходове, които ще преобразят магически коремчето ви. Правете ги три пъти седмично и ще забележите, как започвате да се движите по-изправени и уверени. Необходими са само няколко ключови движения и няколко свободни минути, за да поддържате добре форма.

Трикът, за да се направи максимално добре всяко движение от тези упражнения за корем, е да се фокусирате върху две неща – поза и дъх. Когато става въпрос за стойката ви, повдигнете се с вашите коремни мускули и мускулите на гърба. “ И винаги дърпайте корема си навътре „, обяснява тя. “ Никога не го отпускайте. “ Освен, че ще оформите коремната преса, също така ще повдигнете и закръглите дупето, и ще стегнете бедрата.  Ще използвате малка, мека топка за четири от шестте ходове, така че предварително си подгответе такава.

Упражнения за корем

упражнения за корем

Вземете топката и застанете с широко разтворени крака и пръсти, насочени на 45 градуса навън. Повдигнете топката над главата си, клекнете с колене, насочени на вън и повдигнете левият крак.

упражнения за корем

Задръжте ръцете изправени и наклонете горната част на торса високо към коляното. Бавно с пулсиращи движения преместете топката с 5 см нагоре, а след това с 5 см надолу. Сменете страната и повторете. Маправете общо 10 повторения на пълното упражнение.

упражнения за корем

С топка между дланите се повдигнете на пръсти, насочени на 45 градуса.  Протегнете ръце на височината на гърдите и повдигнете десният крак на височината на талията. Леко присвийте коляното, изпънете пръстите на краката и завъртете крака навътре.

упражнения за корем

Като част от тези упражнения за корем е и това. Изпънете левият крак и с няколко пулсиращи движения го накарайте да достигне топката, а след това го отпуснете в начална позиция. Сменете страните и повторете с десния крак. Повторете 8 пъти.

упражнения за корем

Хванете топката и застанете със събрани крака и пръсти, обърнати на 45 градуса.  Повдигнете десният крак назад към дупето и в сгъвката му поставете топката. Леко я притиснете, като поставите ръцете, зад главата. Пръстите им са сплетени, а тялото е извито на дясно. Бавно повдигнете коляното с 5 см нагоре, а след това отпуснете с 5 см надолу. Сменете страните и повторете. Направете 10 пълни повторения.

упражнения за корем

Заемете планк позиция с длани на пода и събрани крака. Свийте дясното коляно и го насочете в посока към гърдите.

упражнения за корем

Изпънете крака назад с наклон от 45 градуса и задръжте. Сменете страните и повторете. Направете 4 повторения.

упражнения за корем

Седнете на пода със свити в коляното крака и топка между тях. Стегнете вътрешната част на бедрата, подвийте таза и леко се отпуснете назад. Бавно протегнете лявата си ръка напред на нивото на очите, като завъртите дланта надолу. Усещайте напрежение в коремните мускули. Сменете страните и повторете. Направете 10 повторения.

упражнения за корем

Легнете на пода и повдигнете краката си пенпердикулярно нагоре, като поставите дланите върху пода. За начало кръстосайте десния върху левия крак. След това сменете краката. Бавно пуснете краката надолу до 45 градусов ъгъл и отново направете „ножици“. Върнете краката високо в изходна позиция и направете 4 повторения.

източник: shape.com