целулит

Появата на целулит е сред най-често срещаните кожни проблеми при жените. Обикновено засяга зоните на бедрата и задните части, но също така може да се образува по корема и ръцете. През зимата той остава до известна степен скрит, но с настъпване на топлите дни и лятото, започваме мигновено да обръщаме фокуса си към него. Особено когато ни предстои почивка на море по бански. Темата целулит засяга почти всяка жена и тук ще се опитаме заедно с консултанта ни по дерматология и естетична медицина – д-р Каляшева, да обхванем най-важните въпроси около премахване на целулит.

Как да се преборим с проблема целулит?

как да премахнем целулита

LZ: Нека започнем с какво всъщност представлява и как се образува целулита?

д-р Каляшева: Целулит наричаме кожата тип „портокалова“ и не заради цвета й, а заради начина, по който изглежда. Обикновено е под повърхността на кожата, но понякога може и да се задълбочи. Нашата подкожна тъкан е снабдена с много мастни клетки и точно това е мястото, където се натрупва целулит. Подкожната тъкан на бедрата при нас жените има три слоя мазнини, между които има два слоя съединителна тъкан, от която се поражда и разликата с тази при мъжете. При тях съединителната тъкан се кръстосва и образува мрежа, а при нас, тя се препокрива. Освен това, тя е по-силна и плътна в организма на силния пол, което се оказва и основната причина, поради която кожната деформация е по-често срещана при жените.

LZ: От какво значение е начинът на живот на всеки един от нас и в каква степен повлиява?

д-р Каляшева: Знаете, че здравословното хранене и спортът вървят ръка за ръка в постигането на здраво и красиво тяло, без излишно тегло. Колкото по-малко са мазнините в тялото, толкова е и по-малка възможността от появата на целулит. Добре е да се изгради хранителен режим, който включва консумация на плодове, зеленчуци, полезни мазнини, пълнозърнести продукти. Изключително важна е и хидратацията, когато става дума за целулит. Поддържайте организма хидратиран с пиене на правилните течности – за предпочитане минерална и трапезна вода, неподсладен билков чай, прясно изцедени сокове и смутита. По този начин ще се подобри текстурата на кожата и ще му помогне да се освободи от излишните течности, които може да задържа.

процедури за целулит

LZ: Какви са възможните процедури за премахване на целулит?

д-р Каляшева: Една от тях е технологията на системата INMODE – Forma Plus. Представлява радиочестотен лифтинг за тяло, който действа чрез неинвазивно и неаблативно повлияване на кожата, подобрява нейната текстурата, стяга и лифтира. Използва радиочестотна технология (RF) за оптимално повлияване и свиване на слоевете на кожата. Произвежда ток между електродите като осигурява комфортна топлинна обработка, минава от повърхностните към дълбоките слоеве на кожата, като не пропуска нито една част от дермалните пластове. Процедурата за премахване на целулит с Forma Plus не е болезнена и при повечето пациенти се усеща просто затопляне на третираното място. С тази технология може да се постигне по-стегната и гладка кожа на тялото и да се подобри еластичността на кожата в дългосрочен план.

целулит

Другата възможна процедура за премахване на целулит е Inmode Aesthetic solutions – Body&MiniFX. Тя е насочена към проблемните мастни тъкани на тялото за идеално оформяне. При нея освен, че радиочестота осигурява прецизно затопляне на кожата, с апликатора се прилага и вакуум, който позволява максимално достигане в дълбочина на избраната третирана зона. По този начин, вакуумът и контролираната радиочестотна енергия в BodyFX работят синхронно, за да достигнат до желаното ниво на оформяне на тялото. Този тип процедура е чудесно решение за премахване на паласки и мазнини в едни от най-проблемните области, като корем, бедра, колене, ръце, гръб и седалище. Повлиява целулита с цел премахване, безболезнена е, стимулира производството на колаген, подобрява локалното кръвообращение и цялостното състояние на кожата.

LZ: Какъв е необходимият брой процедури за премахване на целулит за постигане на добър ефект?

д-р Каляшева: И за двата типа процедури се препоръчват от 6 до 8 процедури, по една седмично. Ефект се наблюдава още при първите няколко сесии. Най-добрите резултати се постигат след серия от процедури, тъй като една самостоятелна няма да бъде достатъчна за достигане на желания резултат, а именно един по-здрав и стегнат вид на кожата.

За още полезна информация: www.drkaliasheva.com