усмивката

Усмивката освен приятна е и полезна. Има реално полезно действие от всяка една усмивка върху лицето. Оказва се, че се съдържа много мъдрост в думите “ Усмихни се на деня, за да ти се усмихне и той“ , което понякога изисква повече усилия, отколкото се предполага всъщност.

Вероятно, ако знаехте колко полезна е усмивката, бихме раздавали повече усмивки. Ето сега ще ви запознаем с някои от ползите за емоционалното и физическото ви здраве, които получавате с веселото си изражение.

  • Усмивката освобождава хормоните на щастието. Независимо дали сте истински щастливи или не, самото действие на усмихване изпраща в мозъка съобщение, което изпомпва ендрофини. Проучване, направено в Германия установява, че хората могат да се почувстват щастливи само докато държат малка писалка хоризонтално между зъбите си, с което имитират движение на усмихване.
  • Усмивката намалява стреса. Поемете дълбоко въздух, усмихнете се и издишайте. Когато усмивката сигнализира на мозъка, че се чувствате щастливи, тялото ви забавя дишането и сърдечната честота. Намаляването на натрупаният стрес понижава кръвното налягане, подпомага на храносмилането и регулира кръвната захар. Освен това, когато се борите с трудните пет последни повторени във фитнеса, опитайте да се усмихнете – ще ви се получи по-добре.
  • Усмивката води до смях. Един добър смях не само че има ефект на мини тренировка, която изгаря калории, но учените смятат, че сърдечният смях също помага на притока на кръв, понижава нивото на кръвната захар, намалява стреса, подобрява съня и повишава имунната система.
  • Усмивката носи успех. Хората, които се смеят повече са по-добре възприети от околните и и се считат за по-привлекателни. Според статистиката усмихнатият обслужващ персонал получава повече бакшипи и повече клиенти търсят услугите им.
  • Усмивката е здраве и красота. Колко още причини ви трябват, за да се усмихвате по-често? Превръщайте всяка възможна ситуация в повод за смях и гледайте по-ведро на нещата. Усмивка ли видяхме?

 

 

 

източник : au.lifestyle.yahoo.com