Здраве

Вода – колко лесно и важно е да я пием

polzi na vodata

polzi na vodata

Защо е нужно да пием достатъчно количество вода през деня?

Заслужава си за повторим защо приемането на течности и по-конкретно на вода е от съществено значение за нашата красота и добро здраве. Според проучванията, девет чаши с вода дневно са напълно достатъчни за да се чувстваме и да изглеждаме добре. Колкото и много да ви се струва това, усилието да изпивате почти по една чаша на всеки час си струва усилията. Медицинският институт препоръчва жените да изпиват около 2.1L от животворната течност. И ако се питате дали цялото това разхождане в последствие до тоалетната си заслужава, веднага ще ви предоставим резултатите от .проучванията в тази област. И отговорът е ДА, заслужава си!

6 неща, които се случват, ако не пиете достатъчно вода

Съществува голяма вероятност да имате проблеми със зъбите.

Високият прием на вода е свързан с намаляване на шансовете за появата на камъни в бъбреците, рак на дебелото черво и пикочните пътища, както и на сърдечни пристъпи.

Метаболизмът е в застой.

Според независими проучвания, направени за книгата „Тайната на водата“ (Wiley), д-р Хауърд Мурад установил, че базовият метаболизъм на човека (изгорените калории, докато тялото е в покой) се ускорява, когато тялото става по-хидратирано.

Налага се да мислите повече, преди да свършите дадена задача.

В Института по психиатрия в Кралският колеж в Лондон през 2011 г., учените са установили, че мозъците на дехидратирани тийнейджъри били свили в черепите им и когато искали да играят на игра за решаване на проблеми, те се представят също както тези, които пият достатъчно вода, но за целта са ангажирали повече от мозъците им, за да го направят. Питейната вода възстановява мозъка към нормалния му размер.

Ще ядете повече.

В проучване от 2011 г., финансирани от Института за обществено здраве и водите, проведено сред 45 възрастни е установено, че тези, които пият две чаши вода преди всяко хранене  консумират от 75 до 90 по-малко калории по време на хранене. В продължение на три месеца, пиещите достатъчно вода са отслабнали с 2-3 килограма повече от хората на диета, които не приемали нужното количество от течността.

Ще изглеждате по-набръчкани.

По време на изследванията за книгата си д-р Мурад също така установява, че водата изглажда кожата, запълва фините линии и бръчки, и съживява тена.

Ще имате лошо настроение.

През 2009 г. изследователи от Университета  Tufts  в  Медфорд, щата Масачузетс помолили мъжки и женски отбори да направят 60-75 минутни аеробни упражнения, без достатъчен прием на вода за пиене. След това повторили тренировката с добре хидратирани групи. Членовете на дехидратираната група се чувствали по-изморени  объркани, ядосани, депресирани или напрегнати.

източник:cosmopolitan.com.au