recepta za shokoladovi gnezda za qica za velikden

Шоколадови гнезда за Великденски яйца – вкусна и красива украса за Великден.

Ако имате деца, те със сигурност ще се влюбят в това предложение и вероятно след като веднъж направите сладките кошнички, те често ще си спомнят за тях и ще ви карат да ги приготвяте отново и отново – със или без повод. Дори най-вероятно това ще се превърне във ваша семейна традиция за Великден.

Всъщност, ако има по-добро извинение, за да ги направите от това, че тези малки гнезда от шоколад с мини яйца за Великден изглеждат толкова сладурско е факта, че изискват само две съставки. Вкусни, лесни и красиви – какво чакате още ? Вероятно рецептата с въпросните съставки, както и начина за приготвяне. Ето ги и тях!

Шоколадови гнезда за Великденски яйца

recepta za shokoladovi velikdenski gnezda za qica

Добре е да използвате мини форма за мъфини, за да улесните процеса, но ако не разполагате с такава, спокойно ще се справите и с ръце. За да приготвите 12 броя с нормална големина или 24 мини кошнички ще ви трябват :

  • 1 3/4 чаши тъмен или полу-сладък шоколад
  • 2 чаши кокосови стърготини

Подгответе формичките, като ги подмажете леко с мазнина. След това начупете и разтопете шоколада на водна баня. Когато е съвсем гладка консистенция, добавете вътре и кокосовите стърготини.

Във всяка формичка изсипете по една препълнена чаена лъжичка от кокосово-шоколадовата смес. С помощта на лъжичката покрийте стените и дъното равномерно, за да се получи желаната форма като на снимката.

Поставете на хладно за 15-30 минути. След това внимателно отделете шоколадовите гнезда от формичките и поставете вътре бонбони с яйцевидна форма. Така ще получите мини вариант на гнезда за великденски яйца.

източник : pumpkinandaprincess.com