Всичко за косата

Домашна маска за коса с кокосово масло и лавандула

domashna maska za kosa kokosovo maslo lavandula

domashna maska za kosa kokosovo maslo lavandula

Предлагаме ви рецепта за домашна маска за коса с кокосово масло и лавандула, която лесно ще заобичате. От всички продукти от домакинството, кокосовото масло има най-широк спектър от ползи за здравето и красотата ни. Приложено върху косата, то подхранва косъма, за да създадете оживен блясък. Освен това, спомага за възстановяването на влагата на увредената и суха коса. И ако това не е достатъчно, в лечението е включена и лавандула. Освен че ще направи косата ви омайно уханна и мека, тя ще помогне за отстраняване на пърхута от нея.

Домашна маска за коса с кокосово масло и лавандула – продукти и начин на приготвяне

domashna maska za kosa s kokosovo maslo i lavandula

Не губете повече време и се възползвайте от всички облаги, които ще ви донесе тази домашна маска за коса с кокосово масло и лавандула. Съвсем скоро ще се радвате на блестяща и разкошна коса. Ето и списък на съставките, които ще ви трябват:

– 2 с.л. нерафинирано студено пресовано кокосово масло

– Клонка свежа или изсушена лавандула (или 2 капки от есенция на лавандулово олио)

– Малка купа

– Мерителна лъжица

Инструкции за приготвяне:

1. С мерителната лъжица вземете 2 пъти от кокосовото масло и сложете в купата. В зависимост от дължината на косата, може да намалите или увеличите количеството. Ако маслото е станало течно го измерете нормално по същия начин.

2. Поставете цветовете от лавандулата в купата. Няколко щипки са достатъчни.

3. Накиснете лавандулата в кокосовото масло, като поставите купата на водна баня. Оставете го да се разтопи и бъркайте периодично. Оставете купата в горещата вода между 45 и 60 минути, за да може и билката да пусне екстракта си.

4. Оставете сместа да се охлади за 10-15 минути и махнете лавандулата.

5. Нанесете топлата маска върху краищата, където косата е най-суха. Ако имате пърхут и суха кожа на главата, нанесете от маската и в корените. Оставете да подейства между 15 и 45 минути. Колкото повече стои маската на косата, толкова по-добре за нея. Измийте и стилизирайте както обикновено.