Всичко за косата

Винтидж и ретро прически за средна коса

прически за средна коса

Видео инструкции с винтидж и ретро прически за средна коса, които можете да си направите сами.

Прическите от 1920-та насам са доста популярни напоследък и има редица доказателства за това, както по кориците на списанията, така и сред звездните прически върху червените килими на редица светски събития. Ето защо решихме да ви покажем лесни начини да се сдобиете с ретро прическа в домашни условия, за да изглеждате по-глем, без да давате пари за фризьорски услуги.

Докато историята е изпълнена с безброй невероятни събития, от които да се извлекат добри поуки, прическите от миналото са тези, които са ни пленили днес. От прекрасни вълни, усукани около пръстите и игриви къдрици до шикозни прически боб и детайлно повдигнати коси, винтидж и ретро визиите са толкова стилни днес, както са били тогава. След като издържаха изпитанието на времето от 20-те, 30-те, 40-те и 50-те години до сега, ретро прическите за средна коса са чудесен вариант за съвременния ден. Независимо дали търсите нещо очарователно, класическо или секси, ще намерите идеалната ретро прическа, която да ви подхожда, точно тук. Разгледайте предложенията за прически за средно дълга коса, вдъхновени от миналия век и вижте инструкциите стъпка по стъпка  как да ги пресъздадете сами у дома.

Винтидж и ретро прически за средна коса

20-те години на миналия век бяха ера на просперитет и партита. Стилът на времето е шик, бляскав и малко по-забавен. Стайлингът на косите в стил 1920-та е подходящ за варианти на бляскави сватбени прически, бални прически или официални прически.

Тази повдигната прическа за къдрава коса освен, че създава очарователна визия, също така и осигурява на стила прекрасно винтидж докосване. Въпреки, че може да изглежда като трудна за пресъздаване, процесът за стилизирането й е съвсем прост. Ако имате права коса, чрез навиване с усукване ще бъдете в състояние да възпроизведете един сложен вид, без ни най-малко да полагате упорит труд.

Пресъздайте визията на любимата си героиня от „Имението Даунтън“ с това изискано предложение, подходящо за прически за средна коса. Макар, че това няма да бъде една от повечето лесни прически за постигане, тя може да се пресъздаде в домашни условия, а с времето и практиката ще ви бъде все по-лесно да я изпипвате до съвършенство. Веднъж, след като стигнете до там, тя ще стане любимия ви избор за официална или сватбена прическа за средно дълга коса.

30-те години на ХХ век са определяни като Златната епоха на Холивуд и бляскавите, пълни с вълни и обем дамски прически от това време са свидетелство за това понятие. 30-те години също доведоха до голяма женственост на стиловете и  навитите прически с прибрана коса са популярен избор сред дамите по това време.

Тази прическа за средна коса е вдъхновена от Снежанка, която макар в книгите да е изобразявана с дълга коса, във филмовата екранизация през 1930-та година изглежда така. Оформена като прическа с женствена, къдрава и къса коса, тази  визия може да бъде носена успешно и сега. Независимо, дали ще добавите или не червена панделка към нея, тази прическа за средно дълга коса е очарователна опция за модерната жена, независимо дали носена през деня или вечерта.

През Златната епоха на Холивуд вълните и къдриците са били носени навсякъде. Полирани и женствени, с нужното количество сек*апил, те са били идеалното решение за всяка модерна дама. Днес, бляскавите прически с къдрици са шик точно както преди и фантастичен начин да се изпробва една подобна винтидж прическа за бал, например, която да не изглежда твърде ретро.

Одри Хепбърн е модна икона от 50-те години и все още осигурява изобилие от вдъхновение и днес. Нейният класически и изтънчен външен вид е идеален за добавяне изисканост към всеки модерен стил с помощта на елегантна прическа с повдигната коса. Независимо дали отивате на сватба или на работа, този шикозен вариант за стилизиране на прическа за средна коса а ла Одри винаги ще успее да впечатли.

Декадата на 50-те години беше разнообразно десетилетие, което ни даде безброй шикозни прически. От интерпретация на женски прибрани коси до раждането на визии като пудели и рокабили стилове, това десетилетие е смесица от вдъхновение.

Въпреки че през 50-те дамите видяха нагнетяване на по-модерни стилове, дамите все още разчитат на класически повдигнати коси. С участието на повече височина отпред в сравнение с предишните въплъщения, прическите с прибрана коса на това десетилетие са били по-смели, но все още прекрасни.

Вълни, рула и къдрици определят 1940-та година по отношение на прическите. Въпреки трудностите на втората световна война, жените през 40-те години правят най-много от това, което са имали, за да поддържат бляскавия външен вид на косата си.

Викторианските къдрици са едно от най-предпочитаните винтидж прически. Те включват обемни къдрици, които рамкират лицето. Този стил няма да бъде подходящ за офиса, но за сметка на това може да отидете така на парти или да излезете вечер.

Холивудските глем вълни са вид прическа за средна коса, която никога няма да остарее. Класическа и вечна, тази визия присъства година след година на специалните събития и червените килими. Със сигурност ще ви накара да се почувствате като звезда от сребърния екран, особено ако съчетаете прическата с дръзко червено червило и котешка очна линия.

Фалшива прическа боб – Ако харесвате „Великият Гетсби“, вероятно тази ретро дамска прическа, оформена като фалшив боб ще стана любимата ви. Тя въплъщава целия блясък на традиционните за 20-те години на ХХ век прически, без да е необходимо да режете своята отглеждана с години дълга коса. Направена по хитър и шик начин, тя е перфектна за партита и събития, когато искате да впечатлите околните. Временната ви прическа за къса коса със сигурност ще предизвика интерес.

източник:thetrendspotter.net