Тенденции

10 вечни класики при обувките

обувки вечни класики

Кари Брадшоу може да е покровителката на съвременните обувни наркомани, но женската любовна афера с обувките датира от много преди това. Тенденциите идват и си отиват, но класиките са си класики. В списъкът ни с обувки ще срещнете едни от най-иконичните обувки на нашето време. Класически Louboutin, спортни Converse или обикновени чехли, това е пълният списък на 10-те класически обувки, която всяка жена желае и трябва да притежава. Нека започнем с най-голямото изкушение на всички ни, сега.

10 вечни класики при обувките

обувки вечни класики

CHRISTIAN LOUBOUTIN PIGALLE 

Дълбока въздишка! Ето така изглежда перфектността обута на краката ви! Това е върховната обувка, която ще добави към тоалета ви женствена дързост. Няколко са историите около емблематичните червени подметки на Louboutin. Според едната, двойка от висшата класа влиза в магазина на дизайнера в Париж. Мъжът обръща обувката, за да разгледа по-обстойно неговата подметка, а след това бързо излизат без да купят нищо, което предизвика Кристиан Лубитин да си направи подметките си по-запомнящи се. Друга история разказва, че дизайнерът наблюдава асистентката си как си лакира ноктите си в червено и решава, че цветът ще изглежда красиво в долната част на обувките му.

обувки вечни класики

VALENTINO ROCKSTUD

Това е неофициалната обувка на всички модни блогъри, която можете да намерите във всички цветове. Елегантна, но едновременно дръзка и впечатляваща, с нея можете да добавите повече агресивен шик към тоалетите си.

обувки вечни класики

MANOLO BLAHNIK HANGISI

Във времето, когато “Сексът и градът” ги превръща в добре познато име в края на 1990 г., Manolo Blahnik вече е на модната сцената в продължение на повече от 20 години. В действителност, той е създал и златните сандали, които Бианка Джагър носи, когато се качва на бял кон в Студио 54 на 30-тия си рожден ден. Неговите скъпи, привлекателна, елегантни обувки, с нарастващ брой на мощни и независими жени, чиято кариера започва да се изкачва по корпоративната стълбица през 80-те години.

обувки вечни класики

CHANEL BALLET

Ако не можете да сте Одри Хепбърн, то тогава поне е хубаво, да се обличате като нея. Пантофките представят влиянието на битник стиловете на поп културата. Те стават предпочетената обувка на алтернативната младежката култура, която с гордост отхвърля стиловете на привилегированата маса. Скоро пантофките стават запазената марка на усмихнатата и жизнерадостна Одри Хепбърн.

обувки вечни класики

CONVERSE CHUCK TAYLORS

Тенденцията на плоската обувка, която Одри Хепбърн поставя начало, също така проправя път за популярността на маратонки като Keds, Converse Chuck Taylor All Star и Vans. Особено предпочитани са битник и рок-енд-рол видовете. До май 1962 г., продажбите на кецовете скачат до 150 милиона чифта на годишна, в сравнение с 35 милиона чифта по време на предишното десетилетие.

обувки вечни класики

KEDS ORIGINALS

Имали ли сте свой собствен “Dirty Dancing” момент в тези минималистични кецове, представени за първи път през 1960 г. като отговор на Keds към Converse.

обувки вечни класики

ADIDAS SUPERSTARS

Популяризирани от Run-D.M.C. през 1983 г., тези маратонки с черупкoвиден нос се промъкват в чести колаборации, включително скорошното колоритно сътрудничество с Pharrell.

обувки вечни класики

BIRKENSTOCK ARIZONAS

Датиращи от 1774 г., Birkenstock през последните няколко години са предпочитани от блогъри и стилиси.

обувки вечни класики

HUNTER WELLIE

Ето и обувките, с които сме запомними Кейт Мос в Гластънбъри.

обувки вечни класики

DOC MARTENS LACE-UP

Doc Martens навлизат в мейнстрийм Американската мода, след като са популяризирани в средата на 80-те и началото на 90-те от гръндж рок-типовете в северозападната част на САЩ, но най-известният чифт е създаден през 1960 г. от д-р Клаус Мартенс, германски войник, който е освободен от бойното поле.