кошница за Великден с райграс

Аранжирайте чудесна кошница за Великден със свежа зелена трева. Тя ще се запази дълго след като отмине Великден и след това може да я украсите с естествени или изкуствени цветя или други декоративни предмети.

Ето че отново наближава Великден и отново сме в търсене на идеи за интересни великденски яйца. Красивата пролет наоколо събужда всички за живот, птичките долитат и започват да излюпват новото поколение в гнездата си, клоните на дърветата се отрупват с нежни цветчета и настроението е много по-приповдигнато. Хората започват да приготвят поредната украса за Великден, да търсят нови начини за боядисване на яйца и да отправят мили пожелания за Великден на роднините и приятелите си.

Кошница за Великден – направи си сам

кошница за Великден

Направете си сами красива кошница за Великден, която е пракична и може да използвате многократно.

Пригответе си следните материали:

  • контейнер
  • пръст
  • семена райграс
  • пулвелизатор с вода
  • ръкавици
  • празна кошница с размера на контейнера

кошница за Великден

Стъпка 1 – Сложете си ръкавиците. Напълнете контейнера с почва и разпределете равномерно пръстта в него.

Стъпка 2 – Върху пръстта посипете отгоре от тревните семена. Напръскайте с пулвелизатора.

кошница за Великден с райграс

Стъпка 3 – Поставете контейнера на слънчесто и топло място. Поливайте всеки ден, като поддържате почвата влажна. След 7-10 дни тревата ще започне да пониква.

Стъпка 4 – Поставете контейнера в кошница с подходящ размер и декорирайте с великденска украса по избор. Шарени великденски яйца, цветя и панделки са чудесен избор.