Великден

Нови начини за боядисване на яйца

boqdisvane na qica po nov nachin

С настъпването на пролетта цялата природа се събужда за живот. Слънчевата енергия ни вдъхновява и ние започваме да търсим нови начини, за да изразим себе си. Защо да не опитате и някои нови начини за боядисване на яйца?  Комбинирайте старите  познати начини с тези креативни актуални идеи. И, разбира се, не забравяйте да се забавлявате, докато го правите!

Начин за боядисване на яйца с бита сметана – звучи интересно, нали?

За да използвате този начин за боядисване на яйца  са ви нужни следните продукти: твърдо сварено яйце, флакон бита сметана, течни сладкарски бои, стъклена тавичка и оцет.

След като сте подготвили всичко необходимо е време да започнете с декорирането. Потопете яйцето в оцет за около 10 до 15 минути. През това време сложете един слой бита сметана на дъното на тавата. Напръскайте няколко капки от течната боя върху сметаната. Използвайте клечка за зъби или сламка, за да смесите боята със сметаната посредством кръгообразни движения. Извадете яйцата от оцета и ги положете върху оцветената бита сметана. Обърнете яйцата така, че целите да бъдат покрити и ги оставете да престоят за около 20 до 30 минути. След това извадете яйцата и ги изплакнете внимателно под струя студена вода. След като отмиете сметаната отдолу ще видите шарката.

Обагрени великденски яйца

boqdisvane na velikdenski qica s cvetni markeri

 За този начин за боядисване на яйца ще ви трябват: твърдо сварено яйце, разноцветни флумастери, спирт и малък празен флакон с пулвелизатор. Налейте малко спирт във флакона. Нарисувайте  бързо черупката на яйцето с флумастер и напръскайте леко със спирт. Цветовете ще се разлеят и смесят по цялото яйце.  Оцветете отново с флумастера и повторно напръскайте. Не спирайте , докато не получите желаният ефект.

Ефектно боядисване със салфетка

boqdisvane na qica sus salfetki

Последният начин за боядисване на яйца е изключително лесен. За него са ви необходими: твърдо сварено яйце, салфетка с красив мотив, вода и четка за рисуване. Намокрете черупката на яйцето с помощта на четката. Увийте го  добре в парче от салфетката. С мократа четка и леки потупващи движения, докато салфетката се напои напълно. Оставете яйцата по този начин за 10-15 минути и отстранете салфетката. Отдолу се вижда полученият дизайн.