игри за деца за Великден

Цялото семейство се е събрало заедно за празника. Децата, обаче, трудно могат да останат на едно място. Бъдете спокойни, защото ние сме помислили и за това. Предлагаме ви няколко забавни игри за деца за Великден, които ще донесат настроение за цялото семейство.

Състезателни игри за деца за Великден с награда

игри за деца за Великден

Едни весели игри за деца за Великден  по традиция не могат без едно състезание. Осигурете на малчуганите необходими материали, за да си направят заешка глава от пластмасова чаша. Нека използват въображението си. След като са готови ги оставете да напълнят чашите с каквото пожелаят. Журирайте гласуване, според което победителят ще получи някаква малка награда.

Направете птичи гнезда от клонки жълъд

Това е още една от любимите игри за деца за Великден. Жълъдите са природен дар за всички, които обичат да творят.  Заедно с децата може да направите малки очарователни гнезда с няколко подръчни материали.  С тях може да украсите дома си през цялата година. Накарайте гостите ви да изпищят от възторг при вида на малкото ви гнездо от тънки клонки жълъд с няколко боядисани соеви зърна в него. При уголемената версия на този проект оцветете самите клонки и поставете на тях закупено готово гнездо.

Бюфет за великденски сладки

Направете доза или две сладки и отделете в дома си зона за декорация. Дайте на децата глазура, топинг  и всичко необходимо за украса на сладкишите. Ако сте наистина на ниво, по-късно тези сладки изкушения могат да се използват за десерт след великденското гощаване.

 Щафета с яйца

Не бихте искали да изядете всички тези боядисани яйца, нали така? Разделете децата на отбори и дайте на всяко от тях по една лъжица и по едно сварено яйце. Обяснете им правилата на тази игра за деца за Великден. Те трябва да предават щафетата, подредени в редица. Първото дете държи в лъжицата си яйцето и го подава в лъжицата на следващото до него. Така яйцето се предава от лъжица на лъжица до края на редицата. След това последното дете го връща обратно и така щафетата стига отново до първото дете.  Ако яйцето падне на земята, играта на отбора започва отначало.  Отборът, който успее да предаде яйцето най-бързо и без да го счупи печели играта. Може да дадете бонус за игра със сурово яйце.

Още няколко идеи за игри за деца

игри за деца за Великден

Направете си катеричка от филц

През пролетта навън е пълно с малки катерици. Огледайте се около вас и ще забележите някоя да прекосява дори натовареното шосе с опасност за живота си. Направете си сами едно от тези пролетни създания  и нека  то да бъде  като част от семейството.  За да стане още по-забавно, дори може да декорирате няколко жълъда като великденски яйца.

Заешка гоненица до изтощение

Възторжената игра на заешка гоненица говори най-ясно на детето, че трябва да седне и да си хапне от вкусната великденска тиква. Правилата на тази игра са същите като на обикновената гоненица, само че всички трябва да подскачат, вместо да бягат. Наистина, това е доста изморително. Освен това ще тренирате  коремните си мускули  от цялото това подскачане насам-натам.

Скачане в чувал

Ако не сте изтощени от заешката гоненица, опитайте тази Великденска игра за деца. Разделете се в отбори от по двама. Дайте на всеки отбор по един празен чувал или калъфка. Всеки от играчите трябва да стъпи с единия си крак в чувала, а другият да остане навън. Трябва да се получи нещо като синхронно подскачане на три крака. Определете финална линия. Печели отборът, който пръв достигне с подскоци до нея.

Сигурни сме, че вече нямате търпение да изпробвате тези забавни игри за деца за Великден. Пожелаваме  приятни мигове на цялото семейство!