Великден

Рецепта за Великденски бисквити

recepta velikdenski biskviti qica

recepta za biskviti za velikden

Тези малки сладки изкушения изглеждат невероятно! Нямаме търпение да ви представим тази празнична рецепта за Великденски бисквити, в които просто ще се влюбите. Най-вероятно ще търсите и други поводи, за да ги приготвите, защото веднъж годишно определено не стига.

Рецепта за Великденски бисквити – необходими продукти

recepta za velikdenski biskviti

Ето списъка с нужните продукти за приготвяне на рецептата:

– 2 чаши брашно за сладки

– 1/2 чаша обикновено брашно

– 1 чаша захар

– 1/2 чаша (1 парче) масло на стайна температура

– 1 яйце + 1 белтък

– 1/4 чаша с мазнина за тестени сладкиши с аромат на масло

– 1 1/2 ч.л. бакпулвер

– 1/4 ч.л. cream of tartar (Кремотартар е набухвател за изделия от белтъчно тесто или женоаз)

– 1/4 ч.л. сол

– 2 1/2 ч.л. ванилов екстракт

– -1/2 ч.л. бадемов екстракт

За глазурата:

– 2 1/2 чаши пудра захар

– 1/2 чаша (1 парче) масло на стайна температура

– 2-3 с.л. прясно мляко

– щипка сол

– 1-2 капки зелена течна сладкарска боя

 

 

 Начин на приготвяне на Великденските бисквити

velikdenski biskviti recepta

След като си набавите нужните продукти за тази рецепта за Великденски бисквити, може да започнете с приготвянето й. Ето и подробно описание в последователни стъпки за по-голямо улеснение:

1. В голяма купа смесете маслото и захарта и разбивайте с миксер за около 2 минути, докато се получи пухкава конзистенция. Прибавете екстрактите от ванилия и бадем. Счупете едно яйце и разбъркайте. След това прибавете и допълнителния белтък и отново разбъркайте добре.

2. В малка купа смесете сухите съставки – двата вида брашно, бакпулвера, солта и cream of tartar. Разбъркайте и бавни прибавете към съставките е голямата купа. Разбъркайте полученото тесто и го поставете в херметически затворена кутия за 3 часа в хладилника или за 45 минути във фризера.

3. Загрейте фурната на 180 градуса. На дъното на тава поставете лист хартия за печене и оставете настрана.

4. Използвайте две големи лъжици, за да направите от тестото топчета. Овъргаляйте ги в брашно така, че цялата им повърхност да бъде покрита с него. След това сплескайте всяко топче, така че да промени формата си и да стане на половина по-тънко и 2 пъти по-широко. Сложете в тавата 6 бисквити и печете 10-12 минути. Извадете ги и оставете да се охладят за 3 минути, след което ги преместете върху решетка.

5. Междувременно, направете глазурата, като смесите съставките. Бъркайте с миксер на ниска степен в началото, а след като пудрата захар се смеси добре, увеличете скоростта и разбивайте в продължение на 2 минути. Сложете от глазурата върху охладените бисквити и декорирайте с пръчици, кокосови стърготини и бонбони.