Архитектура

Дървена къща в Япония

darvena kashta qponiq

Тази дълга дървена къща е като кацнала върху дървени подпори в гора. Точното й местоположение е провинция Ибараки в Япония. Архитектурният проект е дело на студиото Лайф стайл Кубу (Life Stile Koubou). Това е първият проект на архитектурното студио за къща изградена под наклон. Идеално се вписва в природната обстановка поради факта, че е изработена изцяло от дърво. Дори архитектите твърдят, че след време къщата ще промени цвета си, ще придобие естествено закален вид и ще бъде идеално „скрита“ постройка.

Дървена къща в гората от XXI век

moderna darvena kashta

Нейната вътрешна структура, фасада и интериор се отличават с дървения материал, чрез който са постигнати. Целият обем на къщата се простира върху преплетени дървени колони в трапецовидна форма. Основната им функция е да създадат идентичност на дома.

Интериор и фасада на дървената къща

darvena kashta fasada

Фасадата е изградена с хоризонтални плоскости между, които са разпределени малки прозорци. Предлагат една вълнуваща гледка към природата, без да позволяват да се наруши неприкосновеността на личния живот в къщата.

kashta darvena darven interior

Разположението им дава прогресивна визия. Всички тези елементи взети заедно правят една отличаваща се и изпъкваща постройка. Крайният резултат е къща с дизайн от XXI век, но построена с материал, който се използва в Япония от векове.

darvena kashta ofis staq

Вътрешните пространства на тази дървена къща се характеризират с опростен дизайн, които са потайни на моменти. Разбира се, отново присъстват хоризонталните дървени панели, характерни за къщата.

darvena kashta interior stalbi

В рамките на тези дървени панели са скрити килери, складови помещения и спални. Ако натиснете специфичен панел на правилното място може да се отвори врата със стълби зад нея, разкриващи част от тези пространства.

kashta darvena moderna kuhnq

Това не е първият дървен проект на фирмата, но определено запазва архитектурната традиция в Япония. Това забележително постижение, което е цяло дървено чудо, продължава да съществува сред невероятна селска среда наоколо.

kashta darvena moderna banq i toaletna

 Дървена къща в Япония – спално помещение с малки прозорци

kashta darvena prozorci leglo spalnq