Дизайни на покриви

покриви

Съществуват различни видове покриви. Те могат да бъдат наклонени (с един или няколко ъгъла) или прави. Последните, разбира се, са по-лесни за направа. Повечето български къщи са с наклонени. Дизайнът върху модерните кооперации понякога варира. Материалите, от които могат да бъдат направени и двата основни вида са най-разнообразни. Има такива, съобразени според специфичните нужди на собственика, както и с атмосферните условия на местоположението. В резултат на това, комбинациите от различни строителни елементи и начини за построяването им варират.

Четири основни вида наклонени покриви

покриви

Наклонените покриви е необходимо да разполагат с рамки, които да предпазят структурата му. Понякога се комбинират няколко материала, за да се постигне по-добър и дълготраен ефект. Потърсете информация от вещи лица в строителството и направете всичко възможно, за да защитите дома си отгоре – надолу. Ако качеството на покрива е ниско, бихте си създали доста проблеми през годините и евтиното да излезе по-скъпо. Надяваме се, че освен всичко сте попаднали на талантлив архитект и дизайнът му ще бъде уникален, красив и издръжлив.

Покриви – разнообразие в дизайни

покриви

Основните видове на наклонените покриви са четири, но съществуват много повече. Определят се от формата им. Всеки от тях може да бъде изграден от различни строителни материали. Понякога дори се комбинират няколко естествени съставки, за да се изпълни крайната цел.

покриви
Остър покрив – цялата му форма наподобява триъгълник. Двете му страни се спускат почти до средата на къщата, а в някои случаи за по-ретро излъчване – до земята.

покриви
Такъв, който в предната и задната част на къщата образува равнобедрени триъгълници, а в по-издължената й част – трапец.

покриви

Покрив тип навес – той обикновено има само една по-дълга наклонена част.

покриви
Мансарда – създава чудесно място за още една стая в подпокривното пространство. С добавянето на прозорец, можете лесно да превърнете тавана в удобно място за живеене.

покриви

Консултирайте се с добър архитект и човек, който разбира от строителство, за да изберете най-подходящия дизайн на покрив, който ще успее да отговори на нуждите ви.

покриви

покриви

покриви    покриви

покриви

покриви

покриви

покриви