Градина

Цветна градина – красота за всеки дом

cvetna gradina

cvetna gradina

Добавете цвят и аромат в любимото си място за почивка с нашите предложения и идеи за цветна градина. Нека от пролетта до есента там да се полюшват от вятъра уханна палитра от свежи цветя. Превърнете вашия кът за отдих на открито под слънчевите лъчи в малък оазис.

Идеи за приказна цветна градина

cvetna gradina

Интересна идея за цветна градина в предния двор, която осигурява цветен поток около дома ви. Направете нежен преход от тревната морава към пространството с цветя с бордюр от ниски храсти.

cvetna gradina

Трайните насаждения заемат централно място в тази идея за цветна градина. Дребен чакъл запълва пространството между паветата с неправилна форма на пътеката и по този начин създава мек кант на пищната алея. Деликатни теменуги запълват пространството, докато трайните насаждения изпълват с цветовете си градината през лятото. Пъстра върба внася зелен цвят в контраст с дълбоките нюанси от предната линия на лехата.

Още няколко идеи за цветна градина

cvetna gradina

Тази идея за цветна градина предлага вълнообразни граници, съдържащи красиви цветя. Съществено тук е мулчирането (процес на поставяне на слой от органичен материал около стъблата на растенията. Този защитен слой се нарича мулч. Най-често се използва органичен материал като торф, компост, слама, дървесна кора и др., който се разполага около стъблата на растенията. Той се поставя с цел да запази влажността и да регулира температурата на почвата). Растенията в близки нюанси внасят успокояваща палитра за градината. Достъпът до, около и през мястото е важен. Серия от кръгли павета водят посетителите през тревната граница. Архитектурни скулптури, като тази висока градинска къщичка за птици добавя функционална прищявка на мястото.

cvetna gradina

Изобилие от слънчеволюбиви цветя обграждат масата и столовете за почивка в тази подканяща идея за градината. Цветни лехи и удобни мебели се допълват добре в градината. Изберете подходящи тонове, които да се сливат с пейзажа. Засаждане на различни цветове от един и същи вид растение, определено оказва  въздействие.

cvetna gradina

Взрив от пролетни цветя посрещат всички в градината. Не е нужно всички растения да бъдат засадени заедно в почвата. Някои може да отделите в контейнери и да поставите под прозореца, например, или да украсите друго място в градината. Нисък ред чемшир, посаден в средата на цветната леха, внася визуално отмора и е красива идея за градината. Когато правите дизайна на лехата, засейте вълни от цветове. Ако участъка е голям, планувайте и подходящо място за пътека.

cvetna gradina

Вечно зелените растения предлагат интересна гледна точка в красивата цветна леха. Борчета, подрязани в триъгълна форма, създават драматичен визуален интерес. Ако предпочитате минимализма, в такъв случай големи групи от подобни цветя са безпроблемно решение за пейзажа.

cvetna gradina

Красиви растения ограждат границата на пътеката. Дървена пейка на сянка под шатрата предлага живописна почивка. Засаденото високо дърво  дава височина на пейзажа, в който преобладават цветя.

cvetna gradina