gradina

Външните постройки в градината – от пергола до открита трапезария или огнище, могат напълно да преобразят вида на пространството около дома ви и да го превърнат в стилна стая на открито – без таван, но с много свеж въздух, аромат на цветя и птичи песни.

Мислете за вашата градина като за продължение на дома си, защото в нея прекарвате не по-малко време през топлите месеци на годината, отколкото скрити на топло вътре през студените. Направете я едно комфортно место за релакс и забавление. Вижте интересни идеи за градината, които може да използвате и пресъздадете в своята.

Градина – външни постройки с домашен уют

gradina

Усещане за дом и градина в едно може да създадете, чрез поставяне на меки мебели за градината. Изнесете навън удобни фотьойли и масичка, на които да пиете кафе или освежаващи напитки, докато гледате ароматната си цветна градина и се любувате на красивото безкрайно небе над вас.

Специалистите по екстериорен и интериорен дизайн препоръчват да оформите откритото пространство така, че да е адаптивно към всеки сезон. Винаги прибавяйте нещо вълнуващо в него с настъпването на първа пролет, когато имате нужда и жажда за цветове. Огнището ще бъде примамливо място в градината през студените месеци, докато един шадраван ще пои птичките през топлите.

Идеи за градина с много стил и комфорт

gradina

Външна постройка под формата на беседка в градината ще ви осигури сянка и комфорт на открито. Когато декорирате своите къща и градина обмислете приоритетите си според начина си на живот – дали трябва да отговарят на нуждите на младо и енергично семейство или ще бъдат използвани за спокойно място за четене и отдих.

gradina

Едно драматично огнище ще стопли атмосферата във вашата великолепна градина и ще се превърне във фокусна точка и желано място за почивка и приятни разговори с близките и приятелите. Осигурете в близост до него достатъчно места за сядане.

gradina

Използвайте структури, за да дефинирате пространството. Поставете растения на няколко нива.

gradina

По възможност използвайте местни материали, за да се впишат постройките по-лесно в заобикалящата околна среда.

gradina

Стилна рустик външна трапезария в градината с мебели от ратан и полилей.

gradina

Осигурете сенчести места за отдих като поставите пергола в градината.

gradina

Камината е привлекателно място във всеки дом и градина.

gradina

gradina

gradina

gradina

gradina
gradina

източник:hgtv.com