Тенденции за градината през 2017

градината

Ето кои са горещите тенденции за градината през 2017, които да вземете под внимание за своята градина.

Възползвайте се максимално от вашата градина, независимо дали искате да се храните на открито в нея, да отглеждате вашите собствени зеленчуци там или да се насладите на многото оздравителни ползи от чудесното пространство с чист въздух, птичи песни и слънчеви лъчи.

Отминаха дните на занемарените градини, които се използват само през най-слънчевите дни от годината. С пространство, което често е като премия към имота, градината все повече се разглежда като продължение на дома. И тази година, интериорните тенденции за екстериора са настроени да си проправят път навън повече от всякога. Ето кои идеи за градината може да използвате през 2017, ако искате да разполагате с уютно и впечатляващо място за отдих и приятни мигове с приятелите и семейството под открито небе.

Тенденции за градината през 2017

градината

Една от най-добрите идеи за градини включва шведски стил. Преведете на открито две от най-големите шведски тенденции в интериорния дизайн. Независимо дали искате пламтящо огнище и уютни одеяла за хладните вечери или сте по-благосклонни към по-минималистичен подход относно декорирането, най-новите скандинавски тенденции за закритите помещения ще работят също така добре и в градината.

градината

Популярността на естествените материали нараства все повече в решенията за декор на къщи и градини. Макар доскоро те да се възприемаха като начин за поканване на природата да влезе под покрива на дома, а като че ли за външните пространства на това не се отдаваше толкова внимание заради наличието на естествени елементи наоколо, ето че вече целенасочено се предпочита използването на по-малко бетон и по-малко композитни материали, за сметка на повече дървен материал, и по-меки, свободно течащи елементи, които са ключът към модерното декориране на градината.

градината

Ярките цветове нахлуват смело като свежи идейки за градината, които с малко средства и усилия постигат голямо въздействие. Ако все още смятате, че прозрачните дървени лакове са единственият вариант за боядисване на огради, помислете отново. Ярките блок цветове са чудесен начин да се създаде усещането за открита „стая“ в градината.

градината

Създайте  екологосъобразен парцел във вашата градина. Темата за околната среда е много актуална, а градината е място, на което може да се подложат на изпитание екологичните теории и убеждения. Засаждането на все повече и повече местни растения и цветя за градината няма да наруши екосистемата. С пазаруването на местно ниво също ще се избегнат транспортните разходи и е вероятно покупките да бъдат по-достъпни в сегашния икономически климат.

градината

Избягването на химикалите е силно препоръчително. Макар индустрията да се опитва да ги налага, за да печели и да трови почвата и консуматорите, не забравяйте колко вреди са тези изкуствено създадени препарати. През тази година природните хербициди и торовете ще стават от все по-голямо значение за градината, за да се избегне замърсяването от ефекта от химикалите.

градината

Имайте в предвид, че не е важно само какви цветя за градина избирате да посадите, но е важно също така и как го правите. Диво изглеждащите градини, които на вид са като малко по-занемарени, отколкото се очаква, са страхотни за птиците и насекомите, плюс това, дивите градински цветя привличат пчелите. А какво означава това? По-малко работа, повече еко- бонус!

градината

Възползвайте се от ползите за здравето и  благосъстоянието си във вашата градина. Зелените площи са добре познати със своите намаляващи стреса свойства и прекарването на повече време на въздух и спокойствие ще ви накара да се почувствате повече Зен. С дългите работни часове и повечето време, прекарано в офисите, 2017 се очаква да бъде една година, в която хората си спомнят колко е важно да се върнат към природата. Вземайки това в предвид, може да искате да използвате вашата градина като място за успокояващо отстъпление за четене или за чаша вино след работа. Или може да предпочитате да бъдете активни там и да си направите йога участъци за раздвижване.

градината

За да се слеете наистина с природата, защо не си отглеждате собствена реколта плодове и зеленчуци в градината? Удовлетворението от производството на ваша собствена храна ще ви даде тласък, плюс това вие ще знаете, че всичко, което расте и консумирате от там е на 100% органично. Какво би могло да бъде по-добро за тялото и ума?

градината

Направете си допълнителна стая в градината. Често хората имат по-големи изисквания от удобствата във външните си пространства, така че се очаква подобие на обзавеждането в модерните дом и градина. Линиите между закрито и открито пространство стават все повече и повече замъглени, особено след като френски или плъзгащи се врати често водят от пространство с отворен план  в дома директно в градината. Това чувство на поток означава, че хората искат повече от градините си и предпочитат да се уверят, че те са удобни. Големи градински мебели сядане, която приличат на холна гарнитура, огромни мултифункционални станции за готвене, плюс тежки и здрави мебели за градината в откритата трапезария за хранене, ще помагат за изграждането на чувство за „допълнителна стая“ там.

градината

Красивото градинско осветление ще стане нещо повече от допълнение за осветяване на тъмните участъци. На него ще се гледа повече като на функционален замисъл с декоративен елемент, отколкото на осветление за градина. Красиви лампи под големите растения, хубави фенери  и дори приказни светлини ще добавят магическо усещане като декорация за градина след залез слънце.

градината

Всички сме наясно с ангажираното ежедневие.  Времето е от съществено значение и всичко, което може да се направи, за да се уверите, че градината  не източва от скъпоценното ви време ще бъде бонус през 2017. Ето защо е важно да се обмисли всеки вариант за лесна поддръжка. Ако мразите косенето на тревата, изкуствената трева ще бъде ваш приятел. С модерните производствени техники, изкуствените елементи са далеч по-естествено изглеждащи алтернативи от всякога. Без косене, без поливане – просто е! Ако смятате, че отчаяно предпочитате истинска трева, минимизирайте работата около нея, като я държите малка и попълнете останалата част от пространството с много бледи камъчета.

градината

В тази връзка, както добре знаете, цветните лехи изискват също време и усилия за поддържане, но и тук има решение. Може да се радвате на цветната градина, дори и ако растенията са поставени във високи и големи кашпи. Саксиите от теракота са супер актуална тенденция за 2017 г. Разнообразието от саксийни цветя с различни размери  ще добави интерес към двора и градината.

градината

Издържливите храсти и растения са отговор за тези, които нямат много време за поддържане на градината, но искат тя да изглежда добре. Със засаждането на издържливи видове няма да се налага трансфер и на по-късен етап засаждане на сортове, които не са прекалено чувствителни и които могат да виреят при всякакви условия.

източник:idealhome.co.uk