сини цветя

Вижте кои са най-красивите сини цветя за цветна градина. Странният цвят на цветята в градината ви могат да я направят доста различна и вдъхновяваща за всеки, който я зърне. Представили сме ви няколко от най-красивите сини цветя за цветна градина, пред които никой няма да остане равнодушен. Амфората (или Lead plant) е растение, което се разпространява бързо и покрива почвата. Успява да направи истинско шоу за очите ни с неговите небесно сини цветове и наситено червени пъпки. Съветът ни е да го отглеждате на слънце или на сянка (расте по-бавно на сянка) и добре дренирана почва.

Чарът на най-интересните сини цветя

сини цветя

Продължаваме да разкриваме чара на най-красивите сини цветя за цветна градина през лятото и пролетта. Това е Брунерата. Тя е разкошно цвете за градина, но не е много известно. Разгръща бледосините си цветове през пролетта. Сенчестолюбиво растение е.

Вдъхновяваща градина със сини цветя

сини цветя

Това е пленяващият Клематис. Най-очарователните и сини цъфтящи сортове са „Crystal Fountain“, „Ice Blue“, или „Арабела“. Любува се на слънце и влажна, добре дренирана почва.

сини цветя

Дори и никога да не сте чували за синята звезда, ще ви кажем, че тя заслужава доста внимание в градината. Любимото и време е краят на пролетта, защото тогава започва да цъфти. Няма да сгрешите ако и предложите място със слънце или частична сянка с добре дренирана почва.

сини цветя

Астрите са едни от последните цветя, които цъфтят в градината. Можете да се насладите на червените, лилавите, розовите, белите и сините им цветове. Сравнително дълготраен е цветът им и във ваза. Добре виреят на слънчеви места с влажна почва.

сини цветя

Bellflower е очарователно ниско синьо цвете за вилна градина, например. Обичат да са на слънце или частична сянка с добре дренирана почва.

сини цветя

На тези сини цветя им казват Балони, заради формата им. Многогодишни са и задържат цвета си в продължение на няколко седмици през лятото. Харесват слънчевите места и добре овлажнената почва.

сини цветя

Гроздовидният зюмбюл е част от колекцията ни със сини цветя за цветна градина. Това красиво пролетно цвете можете да го намерите в синьо, лилаво, бяло или жълто. Еднакво добре се чувства както на слънце, така и на сянка, стига почвата му да е добре овлажнена.

сини цветя

„Сини цветя за цветна градина“ продължава с красивата Салвия. Тя е растение устойчиво на топлина и суша. Подходящите условия за отглеждане на Салвията са пълно слънце и добре дренирана почва.

сини цветя

Делфиниумът е доста разпространено синьо градинско цвете, но се оказва, че могат да са доста претенциозни. Обичат прохладни места с поток от вятър. Обичат слънчево място или такова с частична сянка, както и добре дренирана почва.

сини цветя

Синята хортензия е толкова впечатляваща, че ако сте истински любител на цветята, ще ви накара да затаите дъх пред нея. Те могат да бъдат доста срамежливи цветя в показването на пълния си потенциал от красота. Затова е добре да ги подрежете веднага, след като увехне цветът им. Любители са на утринното слънце и  следобедната сянка съчетани с влажна, добре дренирана почва, която да е богата на органична материя. Не позволявайте хортензиите ви да станат твърде сухи.

сини цветя

Парениал (Розовиден здравец) излъчва толкова много красота, макар и малкия си размер, че няма как да не се превърне в достойно синьо цвете за вашата цветна градина. Зелените му листа наподобяват тези на здравеца. Харесва слънце или частична сянка и влажна, добре дренирана почва.

сини цветя

Фунийките съществуват не само в син цвят. Можете да ги намерите в наситено, розово, червено или лилаво. Лесно се присажда и захваща. В това отношение не е претенциозна, но понякога може да отнеме няколко месеца докато реши да разкрие цвета си пред вас. Уверете се, че сте ги поставили на напълно слънчево място, за да виреят добре.