Градина

Засадете си подправки в саксия

podpravki v saksiq

podpravki v saksiq

Засадете си подправки в саксия, за да можете да овкусявате ястията си със свежи и пресни аромати, откъснати от вашите ръце. Ако и вие се радвате на пролетта като нас и обичате да приготвяте вкусни храни със свежи зелени подправки, значи това предложение е точно за вас. Наслаждавайте се от ползите на малката уханна градина, която лесно може да си направите от стилно подредени малки саксии с подправки.

Засадете си подправки в саксия

podpravki v saksiq

Простотата на този проект го прави толкова очарователен и примамлив, нали? Независимо от стила в градината или дома ви, зелените пресни подправки в саксия са подходящи както за модерен, така и за традиционен стил. Ето точно как да си направите собствена подвижна ароматна билкова градинка.

Саксии с пресни подправки

podpravki v saksiq

– Свежи подправки с корен

– Почва

– Няколко саксии с дупка на дъното

– По избор – перманентен маркер и малки табели за обозначаване на видовете подправки

podpravki v saksiq

Изберете няколко симпатични саксии. След това подредете коренчетата с подправки, които искате да посадите в тях. Определете колко броя ще ви бъдат необходими. Добре е да разполагате под ръка поне с босилек, розмарин, магданоз, градински чай, целина и допълнете с други любими подправки. Посадете всяка от тях в отделна саксия и допълнете с достатъчно почва. Малки табелки може да намерите в различни стилове и материали – от пластмаса до керамика. Те не са толкова задължителни, но придават очарователен вид на цялата ароматна композиция.

podpravki v saksiq

 Засадете си подправки в саксия и не забравяйте да се наслаждавате на целия процес. Навън е топло и зелено, а вие току-що си осигурихте пресни аромати за цялото лято. Аранжирайте уханната композиция на подходящо място в градината или от външната страна на прозореца и не забравяйте да поливате растенията, защото през топлите дни имат нужда от повече вода, за да не повехнат и загинат.

източник: www.decoist.com