дизайнерска баня

Ще ви разкажем и покажем как да си направите дизайнерска баня. Интериорният дизайн и тенденциите постоянно се менят, а за да изглежда винаги интересна, стилна и уникална вашата баня, трябва да се погрижите да интегрирате в нея няколко елемента по специален начин. На някои от мебелите и предметите трябва да обърнете особено внимание.

Дизайнерска баня

дизайнерска баня

Да притежавате дизайнерска баня в дома си е мечта на много хора. Няма нищо по-комфортно от това да имате достатъчно голяма вана и душ кабина, както и красиви декоративни елементи в помещението, които да го правят уникално. Дори и да не разполагате с много място, ако наблегнете на някои предмети и части от декора на банята може да постигнете чудеса. В 7 стъпки ще ви разкажем как да се доближите до мечтания интериорен дизайн на своето място за релакс и усамотение.

7 стъпки до постигането на дизайнерска баня

дизайнерска баня

Делят ви само седем стъпки до постигането на дизайнерска баня. Ако сте решени да се сдобиете с уникално помещение, започнете с осигуряването на естествена светлина. Голям прозорец до мивката или таванско прозорче над ваната, в случай, че живеете на последния етаж, са чудесна идея. Този подход осигурява усещане за свежест, чистота и простор в банята.

дизайнерска баня

Дори и да е малка банята ви, тя ще изглежда дизайнерска, ако интегрирате красива вана. Ако моделът й е шик, постарайте се останалата част от помещението да не е особено украсено и декорирано. По този начин тя ще се превърне във фокусната точка. Предвид размера й, тя самата ще бъде бижуто на банята ви.

дизайнерска баня

Погрижете се за красив душ с уникален дизайн. Добавянето му в помещението, ще ви накара да се чувствате като в царска баня. Можете да го модернизирате и със сини или зелени светлини.

дизайнерска баня

Отделете време и средства за смяната на батерията на мивката, както и в обновяването на тоалетната чиния. Няма как банята ви да изглежда дизайнерска, ако кранчетата на мивката ви са от онези белите, пластмасови с червена или синя точка в средата. Или ако тоалетната чиния е модел  от70-те.

дизайнерска баня

По пътя към направата на дизайнерска баня, помислете за поставяне на тапети в нея. Не се притеснявайте от такива в силни цветове. Можете да ги използвате като акцент върху някоя от стените или да постигнете контраст (като този на снимката) с белите шкафове и тоалетна чиния.

дизайнерска баня

Красивите плочки за баня на пода или стените не са за подценяване.

дизайнерска баня

Последният жокер, който ви даваме, е свързан с огледалото. То e красив декоративен елемент (ако е с хубава рамка),  a и практично.

дизайнерска-баня

дизайнерска-баня

дизайнерска-баня

дизайнерска-баня

дизайнерска-баня

дизайнерска-баня

дизайнерска-баня