- Advertisement -
Обзавеждане и Дизайн

Идеи за обзавеждане на баня, с който ще спестим място

obzavejdane na banq

obzavejdane na banq

9 идеи за обзавеждане на баня, с който ще спестим място в помещението. Не е нужно изобилие от пространство, за да се създаде една уютна и шик баня. Всичко, което е необходимо, са няколко експертни съвети за дизайн и стил, за да се влее усещане за лукс дори и в най-малките бани. Предлагаме ви девет от тайните на професионалните интериорни дизайнери, които включват трикове от начини за повишаване обстановката на пространството до хитри начини за съхранение на тоалетните принадлежности. Това ръководство съдържа списък с дизайнерски идеи за баня, подходящи почти за всеки дом, така че заслужава заслужено внимание.

Идеи за обзавеждане на баня, с който ще спестим място

obzavejdane na banq

Ниша за душ.

При проектирането на всяка баня е от значение площта й да се използва разумно. Като отлична алтернатива на конвенционалните стелажи, душ нишата е укрепена в стената. Тя е перфектна за поставянето на всичко необходимо за използване в банята и може да съхранява така необходимите за всеки под душа шампоан, балсам и сапун, без да заема ценно пространство като една душ кабина, например. На всичкото отгоре, малкият и функционален рафт за стена изглежда лъскав и минимален, като по този начин добавя стилен дизайн на цялото обзавеждане за баня.

obzavejdane na banq

Големи плочки за банята и хоризонтални панели.

Инвестирането в качество и дизайн, съчетани с минимално стилизиране е отличен начин да се създаде усещане за пространство в една малка баня. Именно в такава, подовите и стенните покрития, които са избрани за помещението, могат да играят значителна роля отвъд стила й. Докато широките плочки за баня ще  помогнат да се създаде усещане за подреденост в малката баня, хоризонталните ивици или панели ще добавят стилно визуализирането на допълнителна дължина или ширина.

obzavejdane na banq

Огромни огледала за баня.

Инвестирането в много голямо огледало за баня ще има значителни ползи. Широките огледала са не само идеални за практически цели цели, но те също така могат да помогнат, за да се създаде усещане за простор в малките площи. Благодарение на техните светлоотразителни възможности, големите огледала за банята могат да направят дори най-малките стаи да се усещат комфортно по размер. Докато вградените огледала ще постигнат най-добри резултати и имат хубава съвременно излъчване, всеки дизайн с допълнителна ширина и минимална рамка също ще свърши работа.

obzavejdane na banq

Естествена светлина.

Естествената светлина е един от най-добрите инструменти за принуждаване на една стая да се усеща като просторна, така че може да се приюти, ако в малката баня се поставят широки прозорци. Ако обстоятелствата диктуват необходимостта от щори или завеси за баня е добре да се инвестира в един чифт, който е лек, бял и прибиращ се. Чрез простото пускане на слънчевата светлина в помещението, ще превърнете вашия баня от тъмна и затворена в отворена и просторна.

obzavejdane na banq

Бяло и ярко обзавеждане за баня.

Когато става въпрос за създаване на усещане за пространство в малко помещение, няма нищо по-хубаво от бяла и светла цветова палитра. Полезна и за стаи, които нямат естествена светлина, бялата цветова схема ще озари експоненциално всяка баня. За да не се усеща твърде стерилна е препоръчително да се добавят бляскави щрихи под формата на сребърни фитинги, мраморни плочки и стъкло. След това остава да се поставят едно-две саксийни растения за да се внесе  цвят и живот в стаята.

obzavejdane na banq

Мулти функционално място за съхранение.

Наличието на място за съхранение, което да не създава усещане за претъпканост в помещението не е лесна задача в малката баня. Тъй като всички шкафове, чекмеджета и етажерки за баня навлизат в пространството на стаята, трябва внимателно да се избира това, което ще се използва. Една кутия е отличен начин за добавяне на място за съхранение в банята, което пести място. Благодарение на плоската си горна част, кубът може да служи не само като място за кърпите, но и като стол и масичка до свободно стоящата вана.

obzavejdane na banq

Плочки за баня в душ кабината.

Въпреки, че може да бъдете изкушени да  разделите малката си баня на различни секции, трябва да се въздържате от това решение. Най-добрият начин да създадете просторно усещане е да оставите банята си като едно отворено пространство, което свободно преминава от една област в друга. Това пространство трябва да включва и вашия душ, който трябва да се усеща като естествена част от стаята. За да създадете това усещане, е важно да използвате едни и същи плочки на пода в банята и в душ кабината. Това ще позволи банята и душа да изглеждат като едно голямо, отворено пространство вместо като две отделни по-малки. Изборът на прозрачни стъклени душ панели също е важен за сливането на двете пространства в едно.

obzavejdane na banq

Релса за кърпи.

Добавянето на релса за кърпите в банята е отличен практически избор. За разлика от куките, които могат да държат само една кърпа и да поемат допълнително пространство по разхвърлян начин, релсите могат да държат много кърпи за баня по един чист и пространство-спестяващ начин. Изберете олекотена релса, която се движи вертикално, вместо хоризонтално, за най-добри резултати в малкото пространство. По този начин ще се създаде достатъчно място за окачване за хавлии, без да се изисква прекалено много място от стената. Добре в да изберете релса, която може да стане част от дизайна на вашата стая. След това сложете най-добрите си кърпи върху релсата,за да изглежда практична и стилна.

obzavejdane na banq

Шкафове за баня под мивката.

Използването на области в банята, които иначе са неизползваеми,  е отличен начин да се увеличи мястото за съхранение на лични принадлежности, без да се жертва усещането за пространство в помещението. По-специално, добавянето на шкаф за баня под мивката ще създаде много използваема площ, която в противен случай би била излишна. Въпреки, че ще трябва да се жертва наличието на плаваща мивка за баня, това може да прикрие всички тръби и да се спечели по-голямо пространство за всичко нужно за банята. Също така, добавянето на удобно място за съхранение точно под мивката означава,  че няма нужда да се затрупва плота, което от своя страна помага да се създаде усещане за повече простор.

източник:thetrendspotter.net