Обзавеждане и Дизайн

Идеи за пролетни декорации за дома

декорации

Най-добрите идеи за пролетни декорации за дома.

По-дългите и по-слънчеви дни на дългоочакваната пролет са идеалното време за декориране (или козметичен ремонт) на дома със свежи идеи за обзавеждане или освежаване на интериора. Независимо дали става дума за основен ремонт на декора на банята или за обновяване на идеите относно това кой е най-добрия начин да се украси хола, чисто новият сезон е подходящото време за извършване на някои подобрения в дома. Пролетта бележи пристигането на новите интериори тенденции, аксесоарите за дома и дизайнерските колекции, както и промяната в облеклото и обновяването на старите декорации за градина – всичко това носи жадувано освежаване във всеки един аспект.

Както при всеки нов сезон, през тази пролет има горещи тенденции за декориране и нови тъкани, меки мебели и модели, които се побират в една модерна цветова палитра или тема. Точно сега, най-пресните цветове са вдъхновени от природата и постоянно променящия се пейзаж, и седят много добре в провинциалните настройки (макар че работят също толкова добре в големите градски жилища). От цвета на боята и аксесоарите за дома до актуалните мебели и текстурираните покрития, има множество начини да се внесат папратово зеленото, ружено розовото, небесно синия деним и медено жълтите нюанси в декора на вашия дом.

Нека бъдем честни, флоралните мотиви са големи през този сезон – но кога това би било най-подходящо, ако не през пролетта? Но винаги има някоя свежа  форма, която да изпъква. Точно сега, това са ръчно блокираните щампи върху платовете и тапетите, както и върху аксесоарите, но с участието на художествено изрисувани цветни листенца в нещо, близко до хипер-цветно. Палмовите клонки и папратите внасят асоциации с буйна, сочна гориста (а не с тропическа) зеленина и дълбочина в дома, докато грубите текстили са с малко по-малко. Както виждате, не става дума само за великденски декорации и пролетно почистване, а за наистина впечатляващи пролетни декорации в дома. Ето какво трябва да знаете, ако искате да обитавате един уютен и изпълнен с нова енергия модерен дом през тази пролет.

Идеи за пролетни декорации за дома

декорации

Освежаване с папратово зелено.

Любимият от много години зелен цвят е този, който възвестява идването на пролетта. Този сезон, новите му нюанси определено са по-буйни. Оставете този цвят да бъде водещ сега, а не да бъде на обичайното си място като допълнителен цвят в интериора. Папратово зеленото внася енергичен и освежаващ вид към вътрешните декорации за дома.

Трикът, с който да запазите получения външен вид заземен и модерен, е в съчетаването на дизайна, с които изберете да работите. Суровите, селски греди и луксозното кадифе добавят текстура, докато мебелите в черно покритие – а не обичайните класически снежно бели – дават на зеленото съвременно настроение.

От гледна точка на принтовете, изберете  местни фигури, за да запази страната поглед, отколкото тропически. Blend везни за органичен изглеждащи финал.

декорации

Руменина с розово като на цъфналите овошки.

В природата, цъфналите цветчета на дърветата връщат обратно красотата в дивата природа след суровата зима. Вътре в помещенията това също се получава, но това, което се различава този път е тонът, вдъхновен от пролетните розово цъфнали овошки на прасковата през този сезон. Той е по-малко пудрено-розов, а повече по-отчетлив с виолетови оттенъци, които се комбинират, за да направят обстановката в стаята да се усеща като по-свежа.

Актуалната тенденция в тази насока са рисунките в японски стил – в по-голям, енергичен мащаб – деликатни илюстрации и отмито мастило създават един съвременен вид  във вътрешните декорации на помещенията. Смесете с хладен мрамор, рисувани мебели и дървени щрихи за финална завършеност на уникалния интериор.

декорации

Небесно син деним.

През пролетта, ние често повдигаме очи нагоре към небето, надявайки се за един чист от облаци и ясен ден. Поканете това свежо усещане вътре в дома си с помощта на сините тонове, които обхващат всичко – от багрите на бледите хладни утрини до тъмните нюанси в края на деня.

Използвайте универсалността на тази цветова гама, за да създадете приятни кътчета под покрива на дома си или за просторни открити пространства, използваеми целогодишно. Смесете цветовете с различни текстури – като плоски боядисани повърхности, тапицерия в деним и вълни на рибена кост – с мини ръчно изработени блок дизайни и графични повтарящи се модели, за постигане на изискан фюжън стил.

декорации

Внасяне на топлина с медено жълто.

Един нов оттенък на жълтото  привежда фин блясък в дома през този сезон. Мек, модерен и улегнал, блясъкът на цветен прашец на този златист цвят се очаква да бъде твърд фаворит в интериора на дома, заради способността му да добавя топлина и малко драма в декора на стаите. Максимизирайте усещането за лукс с кадифени тапицирани парчета, като на това легло с мека табла и копчета.

Контрастирайте на медните нюанси с декорации от почернели метали или сиви тонове, за създаване на изискано, израснало усещане. Тази стая ползва жълто-сивия тапет на цветя, с дизайнерски елементи като нощното шкафче и лампата, за да заземи  външния вид.

декорации

Смесване на графични принтове с колорблок синьо.

Доказвайки, че зеленото и жълтото не държат  монопола върху пролетната цветова гама, разполагаме с мавритански тапети с керемиден ефект в красиво кобалтово синьо. Компенсирайки тъмно синьото кадифе на дивана – да, кадифето определено се завръща в модерния интериорен дизайн – те дават на иначе богато шарения хол усещане за свежест и прохлада.

декорации

Топли декорации за спалнята в медено и ружено.

Никой не ви задължава да се придържате към монохромната палитра, когато става дума за актуалните пролетни декорации на дома. Ружено-розовото и меденото създават топла и приветстваща цветова комбинация, когато са съчетани като основни цветове за спалнята.

На фона на чисто бялата стена, дълбоко руженият цвят на таблата действа като база за слоеве от свежо спално бельо с разцъфнали щампи и меки мебели с изтъкнати фини, текстурни модели. Както в изцяло медната цветова схема и тук дълбоко сивото, под формата на скрин, добавя дълбочина и създава модерен романтичен вид, който не е прекалено сладникав.

декорации

Антре със свежи цветя.

Папратовите принтове и художнически флорални мотиви стигат малко по-далеч през този сезон. Наблюдава се също  възраждането на валса с изобразени отличителни цъфнали растения. Този коридор, който е почти като изображение на „Магията на очите“ (по един чудесен начин) е идеален пример за това как работи този тренд.

Запазете стените, дограмата и мебелите монохромни, за да балансират пъстри като тази тапети и да поддържате усещането за свежест.  Богатото изумрудено зелено прилича на цвят на скъпоценен камък, но дръжте под контрол пикантно зеленото и ружено розовото. Комбинирани, те образуват изявителни флорали, които са точно според тенденцията и дават на този коридор сериозен характер.

декорации

Свежа като цвете палитра за банята.

Ако естетичните ви предпочитания за декорации клонят повече към минималистичния край на спектъра, все още можете да дадете трендов ъпдейт на дома си през тази пролет.

Вземете отенък на цъфнало розово клонче и го нанесете по стените, вратата или панела в непосредствена близост до банята. Можете да превключите художествените си направления към една поп арт рамка за огледалото с форма на цвете. На фона на плочките в зелено и бяло, розовите тонове ще изглеждат изтънчено и свежо – идеално за пролетта.

декорации

Новият начин на живот отвътре-навън.

Пролетните тенденции в интериора могат да бъдат използвани, за да добавите ново измерение към оказващите влияние на настроението схеми без изискване за цялостен ремонт в помещенията. Тапетите в тази стая включват актуалните към момента папратово-зелени нюанси. Избирането им за вътрешния интериор чрез акцентни мебели, като тези свежо зелени фотьойли или тапицерии като декоративните възглавници, ще повдигне настроението веднага с усещане за пролетна свежест.

 

източник:idealhome.co.uk