Обзавеждане и Дизайн

Идеи за спалнята на момиче в тийнейджърска възраст

spalnq za momiche tiineigur

spalnq za momiche tiineigur

Едни от най-стилните идеи за спалня на момиче в тийнейджърска възраст с модерен интериорен дизайн, които ще допаднат на една млада дама. Подбирането на идеи за дома и по-специално за стаята на една тийнейджърка изобщо не е лесна задача. На тази възраст е трудно да се угоди на подрастващите, предимно, защото като че ли променят мнението си постоянно. Въпреки всичко, единственото място, на което се чувстват добре, са техните покои. Преобразени от първоначалния замисъл за детска стая също като обитателите си, те трябва да отговарят на светоусещането на единственият човек, който счита това място за своята крепост – място, където може да се отдаде на емоциите си, на вълненията и предпочитанията си, където може да се заключи от света и да игнорира всичко, което не иска да вижда. За тях това е единственото място на света, което наистина им принадлежи. Ето защо е толкова важно.

Поради тези причини е важно тийнейджърите да имат думата относно начина, по който ще изглежда стаята им. От избора на мебелите до аксесоарите за допълнителна декорация, има много неща, които да се включат в декора на помещението по начин, по който ще му се вдъхне един младежки начин на живот. Независимо дали порасналата ви дъщеря предпочита наситените ярки цветове или предпочита нещо по-изтънчено, съществуват множество идеи за спалня, които с малко помощ от страна на родителите, могат да се превърнат в реалност. Създаването на обновен интериор за стая на момиче може да бъде чудесно изживяване, което да ви сплоти с голямото ви дете, а ние ви предлагаме някои интересни и вдъхновяващи предложения за отправна точка.

Идеи за спалнята на момиче в тийнейджърска възраст

spalnq za momiche tiineigur

Когато става дума за идеи за обзавеждане на стаята на вашето пораснало красиво момиче, няма такова нещо като решение-с-един-размер-който-пасва-навсякъде. Личният стил на младата дама, който тя изявява чрез дрехите и поведението си, ще повлияе и на начина, по който предпочита да изглежда стаята й. Ключът към правилните идеи за спалнята й, които родителите могат да предложат, е в прогонването на детинския декор и въздържанието от налагане на мнение, относно стаята на подрастващите им деца – това е тяхното място за отстъпление в края на краищата и тяхната идея за готино декориране най-вероятно се различава от родителската. Ако сте загрижени за променящите се вкусове и желанието да се справите с тенденциите, запазете основния цвят на стената неутрален и използвайте модерни спални аксесоари и свежо бельо за актуализиране на пространството и внасяне на персоналност в него. Другият елемент, който е от съществено значение за тийнейджърската спалня е мястото за съхранение на вещите – дори и ако всеки родител знае колко трудно може да бъде да се накара  детето да чисти и подрежда след себе си, спретнатите системи за съхранение – от рафтове до гардероби, шкафове за под леглото или пейки в края на леглото – означават, че няма място за извинение помещението да бъде разхвърляно.

Стаи за пораснали момичета

spalnq za momiche tiineigur

 Фешън място за писане на домашните.

Докато писането на домашното никога не се счита за забавление, обичащите модата тийнейджърки може да харесат тази високо контрастна спалня, с шикозно бюро за учене и писане. Стройната конзола функционира като работно пространство за дизайн или работа с компютър, както и издължената повърхност, подходяща за показване специални дрънкулки. Плаващите рафтове са боядисани в същия цвят като стените, така че като че ли се оттеглят, за да се създаде усещане за простор, което работи перфектно с удебеления графичен печат на килима и елементите в горещо розово.

spalnq za momiche tiineigur

Идеи за спалнята в черно и бяло.

Едно предложение за цветово срамежливите тийнейджърки – някои момичета просто знаят от самото начало, че монохромността е въплъщение на шик стил. Освен липсата на цвят, няма нищо скромно в подобна спалня обаче, в която се смесват модели и шарки, които не са работа на никой, за получаване на невероятен ефект. Ние сме особени фенове на това шкафче на райета с чекмеджета – идеални за съхранение на все по-нарастващите гардероб и грим колекция!

spalnq za momiche tiineigur

 Свежи цветове за насърчаване на оптимизма.

Енергична, забавна и момичешка (без да е твърде сладка), подобни идеи за спалнята на тийнейджърките са пълни с наситен цвят, предназначен да накара младата дама да се усмихва. Това пространство е декорирано  с усещане за възрастен, но не е твърде сериозно, благодарение на някои декоративни елементи, които придават своеобразен завършек – като завъртулките на този стол и веселите отпечатъците на стената. Пейката за съхранение в края на леглото е идеална за скриване на безпорядъка, също така.

spalnq za momiche tiineigur

 Впечатляваща зона за преобличане в момичешката стая.

Ако имате достатъчно пространството, създаването на зона за преобличане в стаята е максималния лукс (не само за тийнейджърките). Доброто осветление е ключът (бледите стени ще помогнат в отразяването на повече светлина), както е и огледалото в цял ръст,пред което да се размишлява над модните дилеми. Шивашкият манекен добавя странни, театрални нотки в обстановката и ще предизвика завистта на всичките приятелки на късметлийската собственичка на тази момичешка спалня.

spalnq za momiche tiineigur

Момичешки идеи за спалнята с поп арт мотиви.

Смелите поп арт образи са чудесни за подрастващите момичета, които искат декора за стаята си със силно изявление. Тази стая, със своя енергичен тапет с мотив на повтарящи се устни, вдъхновен от  Уорхол плат за възглавниците и табла от сатен, има кинематографично качество, което филмовите и любителите на изкуството ще оценят.

spalnq za momiche tiineigur

 Създаване на фини и сложни слоеве.

Може да се създаде женски вид на малката стая за момичета, като не се прекалява с розовата палитра, защото в противен случай има опасност помещението да изглежда като детска стая за момиче, а не за млада дама. Тук мекото розово като черешов цвят върху стените се темперира от неутрално геометричния тапет, който спира половината път до стената. Красивите флорални мотиви на белите декори и върху меките тъкани елементи – като тапицираното легло и възглавниците – в наситени цветове, крещят за силно женско присъствие.

spalnq za momiche tiineigur

 Тийн дизайн с дълбочина.

Тъмният и мрачен декор може да бъде постигнат без да се превръща  спалнята в пещера на прилепите. Боядисайте стените в интелигентно тъмно сиво и наслоете с по-светли нюанси на сиво и бяло, като използвате различни модели, за да добавите интерес, както и да вкарате изблици на друг цвят за малко младежка енергия. Ръчно изписаният надпис на стената (в този случай родителско напомняне, може би), заедно с другите ледено бели акценти, освежава финала без да отнема от цялостното въздействие.

spalnq za momiche tiineigur

 Ретро интериор в стил от 70-те.

Ретро тапетите в стил седемдесетте прави поразително изявление в тази спалня за момиче. Изберете тонове от тапета и ги съчетайте с цвета на мебелите и аксесоарите.  Запазването на тези големи парчета семпли помага да се разбие шарката и да се избегне претрупаното покритие. Огледалото с бяла рамка и черно-бялата модна картина от една и съща епоха добавят класически щрихи.

spalnq za momiche tiineigur

 Организиране на аксесоарите…с добавяне на цвят.

Внесете малко организираност към растящата колекция от обувки и аксесоари,  преди тя да мигрира от гардероба и ги съхранявайте върху колоритна стълба с рафтове (може да се наложи да боядисате обикновена дървена рамка). Модерно и практично решение за момичешките стаи.

spalnq za momiche tiineigur

 Цветова схема за момичешки мечти.

Малко в стил „Сън в лятна нощ“, тази вдъхновена от природата идея за спалня се намира доста високо в декоративната момичешка  скала, дори и със синия оттенък в цветова си палитра. Пръснатите възглавници, бродирани с птици и пеперуди, внасят едно докосване на капризност, докато прозрачният лавандулов балдахин, драпирани над леглото, запазва вида слънчев и приятен. Аксесоарите в естествени материали, като например тъканият абажур, прорязват синьото, за да запазят пространството да не стане поразително замечтано.

spalnq za momiche tiineigur

staq za momiche tiineigur

spalnq za momiche tiineigur

spalnq za momiche tiineigur

spalnq za momiche tiineigur

spalnq za momiche tiineigur

 

източник:housely.com